Wall Street: «Μάχη» για το πρόσημο του Αυγούστου μετά το τετραήμερο ράλι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: «Μάχη» για το πρόσημο του Αυγούστου μετά το τετραήμερο ράλι
Το ανοδικό σερί των τελευταίων ημερών έχει διαγράψει μεγάλο μέρος από τις απώλειες του Αυγούστου.

Σε θετικό έδαφος για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση έκλεισαν την Τετάρτη οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, παρά το γεγονός πως τα νέα στοιχεία για την αγορά εργασίας δείχνουν πως οι διαδοχικές κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στην επιτοκιακή της πολιτική έχουν αρχίσει να αφήνουν το αποτύπωμά τους στην οικονομία των ΗΠΑ, με τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιούλιο να πέφτουν σε χαμηλά 28 μηνών.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε ενισχυμένος κατά 37 μονάδες ή 0,11% και διαμορφώθηκε στις 34.890 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,38%, κλείνοντας στις 4.514 μονάδες. Καλύτερη εικόνα, τέλος, για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 14.019 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,54%

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, απώλειες 6,5% κατέγραψε η μετοχή της Hewlett-Packard, καθώς η εταιρεία δεν κατάφερε να πιάσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τις πωλήσεις στο β' τρίμηνο. Στον αντίποδα, «άλμα» άνω του 8% σημείωσε ο τίτλος της Insulet.

Πρόκειται για την δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση κατά την οποία οι επενδυτές υποδέχθηκαν με θέρμη τα «απογοητευτικά» στοιχεία για την πορεία της αγοράς εργασίας, καθώς αρκετοί θεωρούν πως οι συνεχόμενες αυξήσεις των επιτοκίων από την Fed πετυχαίνουν τον στόχο τους και ως εκ τούτου η Κεντρική Τράπεζα θα κόψει ρυθμούς μετά και τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν πως οι δυσάρεστες εξελίξεις στην οικονομία θα σπρώξουν χαμηλότερα τις αποδόσεις στα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου, κάτι που αναμένεται να ωφελήσει τις μετοχές αλλά και τα υπόλοιπα εμπορεύματα.

Σημειώνεται, τέλος, πως το ανοδικό σερί των τελευταίων συνεδριάσεων έχει διαγράψει μεγάλο μέρος από τις απώλειες των δεικτών μέσα στον Αύγουστο, καθώς πλέον ο Nasdaq υποχωρεί κατά 1,6%, ενώ ο S&P 500 χάνει 1,6% από τις αρχές του μήνα.

Μάκρο

Μεγαλύτερη από το αναμενόμενο ήταν η επιβράδυνση στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ τον Αύγουστο, σύμφωνα με την ADP, ένδειξη ότι η εκπληκτικά ανθεκτική οικονομία της χώρας μπορεί να αρχίσει να χαλαρώνει υπό την πίεση των υψηλότερων επιτοκίων.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τετάρτη πως οι ιδιώτες εργοδότες πρόσθεσαν 177.000 θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, πολύ κάτω από το αναθεωρημένο σύνολο των 371.000 θέσεων εργασίας που προστέθηκαν τον Ιούλιο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones ανέμεναν 200.000 θέσεις εργασίας να προστεθούν τον Αύγουστο.

Η έκθεση του Υπουργείου Εργασίας για τις θέσεις εργασίας αναμένεται να δημοσιοποιηθεί την Παρασκευή.

Την ίδια στιγμή, χαμηλότερα σε σχέση με τα αρχικά στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ διαμορφώθηκε η ανάπτυξη της οικονομίας στο β' τρίμηνο του έτους, χάνοντας παράλληλα και τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, η αμερικανική οικονομία στο β' τρίμηνο «έτρεξε» με ρυθμό 2,1% αντί για 2,4% που είχε ανακοινωθεί αρχικά, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να επιβεβαιωθεί η πρώτη μέτρηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μικρά κέρδη για το πετρέλαιο εν μέσω ανησυχίας για τη ζήτηση

Σε υψηλά σχεδόν ενός μήνα ο χρυσός

Μεικτά πρόσημα και οριακές διακυμάνσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider