«Μάχη» για το πρόσημο στη Wall Street μετά τη χειρότερη εβδομάδα από τον Μάρτιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μάχη» για το πρόσημο στη Wall Street μετά τη χειρότερη εβδομάδα από τον Μάρτιο
Οριακές διακυμάνσεις μετά το τετραήμερο πτωτικό σερί στον απόηχο της Fed.

Τελευταία ενημέρωση 22.30

Ήπιες διακυμάνσεις καταγράφουν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, καθώς η αμερικανική αγορά προσπαθεί να επανέλθει σε θετικό έδαφος μετά τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοσή της από τον προηγούμενο Μάρτιο, στον απόηχο της δέσμευσης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα τα επιτόκιά της για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 41μονάδες ή 0,12% και διαπραγματεύεται στις 33.921 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 κερδίζει 0,15% στις 4.326 μονάδες. Ο Nasdaq καταγράφει μικρή άνοδο 0,18% στα επίπεδα των 13.231 μονάδων

Αξίζει να σημειωθεί πως από τις αρχές του μήνα, ο S&P 500 υποχωρεί περίπου 4% και βρίσκεται σε τροχιά για τη χειρότερη μηνιαία επίδοσή του από τον Δεκέμβριο του 2022, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης χάνει πάνω από 6%, με τον Dow Jones να χάνει περίπου 2%.

Σημειώνεται πως η αμερικανική αγορά προέρχεται από την τέταρτη διαδοχική πτωτική συνεδρίασή της Παρασκευή, μετά την διήμερη συνάντηση της Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς της Fed (FOMC) και τη διατήρηση των επιτοκίων στα τρέχοντα επίπεδα.

Σε εβδομαδιαία κλίμακα, οι S&P 500 και Nasdaq έχασαν 2,9% και 3,6%, κλείνοντας την τρίτη συναπτή εβδομάδα απωλειών, ενώ πρόκειται και για τη χειρότερη εβδομαδιαία τους επίδοση εδώ και σχεδόν επτά μήνες. O Dow Jones υποχώρησε κατά 1,9%.

Επιχειρηματικά νέα

O κολοσσός του e-commerce, Amazon, ανακοίνωσε πως πρόκειται να επενδύσει 4 δισ. δολάρια στην startup τεχνητής νοημοσύνης Anthropic και να αποκτήσει ένα μειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία.

Η κίνηση αυτή υπογραμμίζει την επιθετική στρατηγική της Amazon στο AI και την προσπάθειά της να ακολουθήσει το ρυθμό των αντιπάλων της όπως οι Microsoft και Google. Η Anthropic ιδρύθηκε πριν από δύο χρόνια από πρώην στελέχη της OpenAI και πρόσφατα λάνσαρε το καινούργιο της AI chatbot, ονόματι Claude 2.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Η πτώση της βιομηχανικής δραστηριότητας επιβράδυνε την οικονομία τον Αύγουστο

Οι 5+1 λόγοι για το sell off στις αγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider