Wall Street: Η έκθεση για την αγορά εργασίας «εκτόξευσε» τον Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Η έκθεση για την αγορά εργασίας «εκτόξευσε» τον Dow Jones
wall street
«Βλέπουμε μια μικρή αποκλιμάκωση στις αποδόσεις από το επίπεδο κοντά στο 4,8%. Με τις αποδόσεις να οπισθοχωρούν ελαφρώς, ίσως αυτό να βοηθά την αγορά», σχολιάζει στο CNBC η Megan Horneman, επικεφαλής επενδύσεων της Verdence Capital Advisors.

Εντυπωσιακό comeback έκαναν οι δείκτες της Wall Street μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ που οδήγησε σε νέα αποκλιμάκωση των αποδόσεων.

Στο ταμπλό, ο Dow Jones κέρδισε 0,87% ή κατά 288 μονάδες, στις 33.407 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 1,16% ή 49 μονάδων, στις 4.307 μονάδες, και ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,60% ή 211 μονάδες στις 13.431 μονάδες.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κινήθηκε πέριξ του 4,7%, κάνοντας μερικά βήματα πίσω σε σχέση με νωρίτερα που είχε επιστρέψει κοντά σε υψηλό 16 ετών.

«Βλέπουμε μια μικρή αποκλιμάκωση στις αποδόσεις από το επίπεδο κοντά στο 4,8%. Με τις αποδόσεις να οπισθοχωρούν ελαφρώς, ίσως αυτό να βοηθά την αγορά», σχολιάζει στο CNBC η Megan Horneman, επικεφαλής επενδύσεων της Verdence Capital Advisors.

Στην εκκίνηση των συναλλαγών, τα ισχυρότερα των αναμενόμενων στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ έγειραν ανησυχία μεταξύ των επενδυτών για το ενδεχόμενο η Federal Reserve να διατηρήσει τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα για περισσότερο καιρό προκειμένου να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό. «Σε αυτή την περίπτωση, τα καλά νέα για τις θέσεις εργασίας είναι κακά νέα για την αγορά», σημείωσε ο Chris Zaccarelli, επικεφαλής επενδύσεων στην Independent Advisor Alliance. «Η αγορά ομολόγων ανησυχεί ότι η Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια. ... Και το χρηματιστήριο ανησυχεί για το ενδεχόμενο ακόμη πιο υψηλών επιτοκίων και τον αντίκτυπο που θα έχει αυτό στον καταναλωτή και τα εταιρικά κέρδη».

Μάκρο

Η αγορά εργασίας στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη παραμένει ανθεκτική, αφού η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 336.000 θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο, ξεπερνώντας κατά πολύ την πρόβλεψη αναλυτών στον Dow Jones για αύξηση κατά 170.000 θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 3,8%, έναντι της πρόβλεψης για 3,7%. Το μέσο ωρομίσθιο αυξήθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία βάση και 4,2% σε ετήσια, έναντι πρόβλεψης για άνοδο κατά 0,3% και 4,3% αντίστοιχα.

Εμπορεύματα

«Έσπασε» το αρνητικό σερί των 9 ημερών για τον χρυσό την Παρασκευή σήμερα μετά από ένα αρνητικό σερί εννέα ημερών. το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 0,86% ή 15,60 δολάρια στα 1.847,40 δολάρια ανά ουγγιά. Το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 0,86% ή 15,60 δολάρια στα 1.847,40 δολάρια ανά ουγγιά.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου κέρδισαν την Παρασκευή, με τις τιμές στις ΗΠΑ να σημειώνουν ήπια άνοδο, αλλά να σημειώνουν απώλειες 8,8% για την εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones. Το αμερικάνικο αργό παράδοσης Νοεμβρίου πρόσθεσε 48 σεντς, ή 0,6%, για να διαμορφωθεί στα 82,79 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Κέρδη με ώθηση από τα αμερικανικά στοιχεία για την αγορά εργασίας

Νέες βαριές απώλειες στο Χρηματιστήριο στον απόηχο των ομολόγων

ΕΕΤ: Διοργάνωσε ημερίδα για να γιορτάσει τα 95 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας της

gazzetta
gazzetta reader insider insider