Νέα άνοδος στην Wall Street με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα άνοδος στην Wall Street με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή
Το ενδιαφέρον των επενδυτών παραμένει καρφωμένο στη Μέση Ανατολή, όπου η σύρραξη μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με άγνωστες γεωπολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις.

Τελευταία ενημέρωση 19.55

Σε θετικό έδαφος για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση κινούνται την Τρίτη οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, με την μικρή αποκλιμάκωση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων να ευνοεί την ανοδική κίνηση των δεικτών, ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών παραμένει «καρφωμένο» στη Μέση Ανατολή, όπου η σύρραξη μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με άγνωστες γεωπολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 258 μονάδες ή 0,77% στις 33.862 μονάδες, όπως και ο διευρυμένος S&P 500 που κερδίζει 1,05% στις 4.379 μονάδες. Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό Nasdaq, ο οποίος καταγράφει άνοδο 1,18% και διαμορφώνεται στις 13.643 μονάδες.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, κέρδη σχεδόν 1,5% καταγράφει η μετοχή της PepsiCo, καθώς η εταιρεία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών στα κέρδη και στα έσοδα του γ' τριμήνου.

Σημειώνεται πως χθες Δευτέρα, οι δείκτες της αμερικανικής αγοράς έκλεισαν στα πράσινα την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, λαμβάνοντας ώθηση από τις μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών αλλά και από τους κολοσσούς της αμυντικής βιομηχανίας, ενώ η πτώση των αποδόσεων των ομολόγων -που συνεχίζεται και σήμερα με την απόδοση του δεκαετούς να υποχωρεί στο 4,649%- συνέβαλε στην γρήγορη αναστροφή της αρνητικής εικόνας

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

PepsiCo: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη και τα έσοδα στο γ' τρίμηνο

Ο «κατακερματισμός» της αγοράς ομολόγων... επέστρεψε και απειλεί την ΕΚΤ

Ζει τζάμπα σε Airbnb εδώ και 541 ημέρες - Τα 2 μοιραία λάθη του ιδιοκτήτη

gazzetta
gazzetta reader insider insider