Μίνι «ράλι» στο Χρηματιστήριο - Μια «ανάσα» από τις 1.260 μονάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μίνι «ράλι» στο Χρηματιστήριο - Μια «ανάσα» από τις 1.260 μονάδες
Ράλι για ΜΟΗ και Πειραιώς. Αλλαγή τάσης σε ανοδική για Μυτιληναίος. Τράβηξε την προσφορά η ΕΤΕ.

Αρχίζει να ανεβάζει ρυθμούς το Χρηματιστήριο, βαδίζοντας προς τα τέλη του έτους έχοντας σημαντικά εφόδια και καταλύτες για να χτυπήσει και νέο υψηλό.

Το placement σε ΕΤΕ αλλά και σε Alpha αποτέλεσαν τον καλύτερο κράχτη για την αγορά ώστε να αναδυθεί το εγχώριο επενδυτικό story φέρνοντας κύμα τοποθετήσεων από τους διεθνείς παίχτες. Μάλιστα, η μεσοπρόθεσμη τάση της αγοράς έχει γυρίσει σε ανοδική και αυτό λίγες ημέρες προτού ο πρωθυπουργός και οι μεγαλύτερες εταιρείες του ΧΑ με τις τράπεζες ταξιδέψουν στο Λονδίνο για το roadshow της Morgan Stanley, με τη Fitch να ακολουθεί την 1η Δεκεμβρίου και εν συνεχεία έρχεται το roadshow της JP Morgan στη Νέα Υόρκη.

Άρα με τις αποσκευές γεματές θετικά νέα και δυνατά αποτελέσματα, οι εισηγμένες καλούνται να προσελκύσουν ισχυρές ξένες θέσεις που θα αλλάξουν άρδην τα δεδομένα.

Συγκεκριμένα, με τη συμμετοχή 37 εταιρειών, μαζί με την BANK of CYPRUS, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται μέλη της ελίτ της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς, και παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αρχίζει το πρωί της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου το διήμερο roadshow του που διοργανώνουν η EXAE και η Morgan Stanley στο Λονδίνο.

Στο City θα «ταξιδέψουν» υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζών, των τραπεζών, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Viohalco, Motor Oil, TITAN, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Coca Cola, Mytilineos, Intrakat, HelleniQ Energy, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, εταιρείες του τομέα ακινήτων (Lamda, Prodea, Noval), η Autohellas, η Intralot, η ΕΥΔΑΠ, η Ideal, η Fourlis κ.α.

Αρκετοί ήταν αυτοί που προσδοκούσαν σήμερα μια βουτιά της ΕΤΕ, αναμένοντας πωλήσεις από τους Έληνες μικροεπενδυτές στους οποίους πιστώθηκαν σήμερα οι νέες μετοχές στα 5,30 ευρώ, αλλά η προσφορά που βγήκε τραβήχτηκε πολύ άνετα, φέρνοντας τη μετοχή από τα 6 ευρώ στα 6,20 ευρώ.

Το πιο σημαντικό ωστόσο, είναι πως η αγορά αρχίζει να βγάζει δύναμη, καθώς πέρα από τις τράπεζες πολλά δεικτοβαρή χαρτιά αρχίζουν να τραβάνε την ανηφόρα. ΔΕΗ, Μυτιληναίος, διυλιστήρια και Τιτάν προσελκύουν ισχυρό αγοραστικό ενδιαφέρον και αποτελουν μερικά από τα «διαμάντια» της εγχώρια αγοράς.

Στο ταμπλό, ο ΓΔ κατέγραψε άνοδο σήμερα κατά 1,33% στις 1.258,74 μονάδες, με τον τζίρο να παρεμένει καθηλωμένος σε υψηλά επίπεδα, ήτοι στα 145,1 εκατ. ευρώ, με πακέτα μόλις στα 16,97 εκατ. ευρώ.

Ο FTSE 25 σημείωσε άνοδο 1,21% στις 3.071,68 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε κέρδη 0,87% στα 1.059,49 μονάδες.

Στις τράπεζες, ανοδική εκτόνωση για την Πειραιώς με κέρδη 3,96% στα 3,15 ευρώ βάζοντας πλώρη για τα 3,21 ευρώ σε πρώτο βαθμό. Ισχυρή άνοδος για τη Eurobank στο 1,87% και τα 1,6605 ευρώ αλλά και για την Alpha στο 0,97% και τα 1,5145 ευρώ. Πτώση λελογισμένη για την ΕΤΕ στο -1,43% και τα 6,20 ευρώ.

Από τα βαριά χαρτιά η ΜΟΗ πρωταγωνίστησε με ράλι 4,91% στα 23,50 ευρώ, με την Titan στο 2,97% και τα 19,42 ευρώ και τη ΔΕΗ στο 2,37% και τα 10,35 ευρώ.

Ισχυρή άνοδο με περιορισμένο τζίρο βέβαια για Lamda και ΕΥΔΑΠ, ενώ αρχίζουν να ρολάρουν πλέον ΕΕΕ και Μυτιληναίος με τη δεύτερη να διασπά αποφασιστικά τα 35,56 ευρώ και να κινείται προς τα 36,10 ευρώ, με επόμενο επίπεδο τα 36,75 ευρώ.

Η ΕΕΕ μετά το χθεσινό ράλι ενισχύθηκε σημερα κατά 1,16% στα 25,20 ευρώ, με τον ΟΤΕ να πατά στα 13 ευρώ.

Διορθωτική κίνηση για την ΕΛΧΑ στο -1,24% και τα 1,758 ευρώ ενώ ελαφρώς υψηλότερα κινήθηκαν Cenergy και Viohalco.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

J.P. Morgan: Στο επίκεντρο της επενδυτικής κοινότητας οι ελληνικές τράπεζες σε Βοστώνη και Ν. Υόρκη

Οι «37» που «ταξιδεύουν» στο Λονδίνο για το road show των Morgan Stanley, ΕΧΑΕ – Το «μικροσκόπιο» των funds

gazzetta
gazzetta reader insider insider