Wall Street: Αρνητική εκκίνηση έτους – Η χειρότερη ημέρα από τον Οκτώβριο για Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Αρνητική εκκίνηση έτους – Η χειρότερη ημέρα από τον Οκτώβριο για Nasdaq
Ποδαρικό με απώλειες το 2024, μετά από ένα ιδιαιτέρως κερδοφόρο 2023 όπου οι αμερικανικοί δείκτες σημείωσαν πολλά ρεκόρ, πραγματοποίησε την Τρίτη η Wall Street.

Ποδαρικό με απώλειες το 2024, μετά από ένα ιδιαιτέρως κερδοφόρο 2023 όπου οι αμερικανικοί δείκτες σημείωσαν πολλά ρεκόρ, πραγματοποίησε την Τρίτη η Wall Street. Oι επενδυτές ξεκίνησαν την πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς δίχως ιδιαίτερο αγοραστικό ενδιαφέρον, κατοχυρώνοντας μέρος των κερδών τους, μετά και το εντυπωσιακό φίνις του 2023 που απέφερε πολλά κέρδη.

Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στην επόμενη εβδομάδα, η οποία είναι γεμάτη από σημαντικά μακροοικονομικά στοιχεία και ανακοινώσεις των αξωιματούχων της Fed που θα δοκιμάσουν την αντοχή της πεποίθησης που έχει διαμορφωθεί στην αγορά πως οι περικοπές των επιτοκίων θα έρθουν σίγουρα και γρήγορα το 2024, ξεκινώντας από τον Μάρτιο.

Στο ταμπλό, ο ευρύτερος S&P σημείωσε απώλειες 0,57% στις 4.742 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq έχασε 1,63% στις 14.765 μονάδες, καταγράφοντας τις χειρότερες απώλειες αοό τον Οκτώβριο του 2023, ενώ μόνο ο βιομηχανικός Dow Jones έκλεισε σε θετικό έδαφος με οριακά κέρδη της τάξης του 0,07% στις 37.715 μονάδες.

Η μετοχή της Apple σημείωσε βουτιά 3%, μετά την υποβάθμιση της Barclays σε underweight, βάζοντας δύσκολα στο μέλος των Magnificent 7 στην αρχή της χρονιάς. Οι αναλυτές της Barclays μείωσαν την αξιολόγησή τους για την Apple σε underweight και τιμή-στόχο της μετοχής τα 160 δολάρια από 161 δολάρια, κάτι που συνεπάγεται μία πτώση 17% τον επόμενο χρόνο. «Αναμένουμε αναστροφή μετά από ένα χρόνο όπου τα περισσότερα τρίμηνα χάθηκαν και η μετοχή υπεραπέδοσε», έγραψαν οι αναλυτές σε σημείωμα τους την Τρίτη. «Οι εκτιμήσεις μας παραμένουν αρνητικές για το iPhone 15 και δεν βλέπουμε χαρακτηριστικά ή αναβαθμίσεις που είναι πιθανό να κάνουν το iPhone 16 πιο ελκυστικό» τονίζουν.

Σημειώνεται ότι η αγορά το 2023 έκλεισε με τεράστια κέρδη, αφού σε επίπεδο έτους ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 24,4%, ο Dow Jones έκανε ράλι 13,7% ενώ ο Nasdaq σημείωσε ρεκόρ ύψους 43,6%, στην καλύτερη ετήσια επίδοσή του από το 2003. Σ' αυτό συνέβαλαν ειδικά οι μετοχές των εταιρειών μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ηγήθηκαν των κερδών το 2023, με την Apple και την Microsoft να απογειώνονται με +48% και +57% αντίστοιχα και την Nvidia να καταγράφει μοναδικό ρεκόρ της τάξης του 239%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, με το… δεξί στο νέο έτος μπήκε ο χρυσός βάζοντας πλώρη για νέες κορυφές το 2024 μετά από ένα ισχυρό 2023, ενώ αντίθετα απώλειες μετά από μια συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας κατέγραψε το πετρέλαιο με την προσοχή στραμμένη στην κλιμάκωση της έντασης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bitcoin: Οι πιο τολμηρές προβλέψεις για το 2024 - Βλέπουν ακόμη και τιμή 500.000 δολαρίων!

gazzetta
gazzetta reader insider insider