Χρηματιστήριο: Αρνητικό γύρισμα, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Αρνητικό γύρισμα, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό
Με οριακά πτωτικό πρόσημο κινείται ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο, έπειτα από την ανακοίνωση των στοιχείων του πληθωρισμού για τον Αύγουστο.

Τελευταία ενημέρωση 13:45

Με οριακά πτωτικό πρόσημο κινείται ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο, έπειτα από την ανακοίνωση των στοιχείων του πληθωρισμού για τον Αύγουστο.

Ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών κατέγραψε τον Αύγουστο επιταχυνόμενη άνοδο κατά 3,1% στην Ελλάδα σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Eurostat. Αντιθέτως, στην Ευρωζώνη η άνοδος ήταν βραδύτερη, στο +2,2%. Τον Ιούλιο ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών «έτρεχε» με ρυθμό 3% στην Ελλάδα και με 2,6% στην Ευρωζώνη.

O Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,03% και διαμορφώνεται στις 1.427,27 μονάδες, με τον τζίρο να ανέρχεται στα 36,57 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,1%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 0,27%, ενώ ο τραπεζικός χάνει 0,2%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Motor Oil (2,5%), Πειραιώς (1,12%), Ελλάκτωρ (1%), Jumbo (0,7%), και ΕΛΠΕ (0,14%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές ΟΠΑΠ (1,44%), ΟΤΕ (0,74%), ΜΥΤΙΛ (0,41%), Eurobank (0,59%) και ETE (0,59%).

Στα επιχειρηματικά, η Helleniq Energy ανακοίνωσε ικανοποιητικά αποτελέσματα το πρώτο εξάμηνο του 2024, με τα συγκρίσιμα EBITDA να φτάνουν τα 570 εκατ. ευρώ και τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη στα 236 ευρώ. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 209 εκατ. ευρώ.

Σημαντική αύξηση της κερδοφορίας εμφάνισε ο όμιλος Motor Oil στο α’ εξάμηνο, με τα καθαρά κέρδη μετά φόρων να αυξάνονται κατά 31% σε ετήσια βάση, στα 361,99 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον Πέτρο Στεριώτη, πιστοποιημένο τεχνικό αναλυτή, ο ΓΔ αναζητά τους «καταλύτες» που θα του επιτρέψουν να διασπάσει την επί 2 εβδομάδες παραμονή του σε στενό εύρος διακύμανσης. Από βδομάδα αναμένονται νέες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων 2ου τριμήνου αλλά αυτές μάλλον θα επηρεάσουν το rotation των εμπλεκόμενων «χαρτιών» και όχι τη συνολικότερη εικόνα της αγοράς. Σε κάθε περίπτωση ο Σεπτέμβριος (αξιολογήσεις του Ελληνικού αξιόχρεου, γεωπολιτικά, προσδοκώμενες μειώσεις επιτοκίων από Fed και ΕΚΤ) αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider