COMAC: Παράδοση δύο επιβατικών αεροσκαφών C919 στις Air China και China Southern Airlines

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
COMAC: Παράδοση δύο επιβατικών αεροσκαφών C919 στις Air China και China Southern Airlines
Οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες Air China και China Southern Airlines παρέλαβαν από ένα καινούργιο αεροσκάφος C919 στη Σανγκάι.

Οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες Air China και China Southern Airlines παρέλαβαν από ένα καινούργιο αεροσκάφος C919 στη Σανγκάι, σηματοδοτώντας μία σημαντική εξέλιξη στο πρόγραμμα παραγωγής του πρώτου κινεζικού μεγάλου επιβατικού αεροσκάφους, αλλά και στη διεύρυνση της πτητικής χρήσης του.

Η Air China επέλεξε την έκδοση του C919 που έχει μεγαλύτερη αυτονομία πτήσης, στη διαμόρφωση των 158 θέσεων, 8 θέσεων για την επιχειρηματική θέση, και 150 θέσεων για την οικονομική θέση των επιβατών.

Η China Southern Airlines επέλεξε το μοντέλο του ίδιου αεροσκάφους με τη στανταρτ έκδοση των 164 θέσεων. Η διαμόρφωση αυτή, προσφέρει 8 θέσεις στην επιχειρηματική θέση, 18 θέσεις στην προνομιακή οικονομική θέση και 138 θέσεις στην οικονομική θέση.

Οι δύο εκδόσεις του C919 διαθέτουν ειδικές σχεδιάσεις και χαρακτηριστικά στην καμπίνα τους, συμπεριλαμβανομένης της διαμόρφωσης του καθίσματος από τον επιβάτη με επιλογές που διαθέτει στο κάθισμά του, καθώς δίνεται έμφαση στην άνεση των επιβατών, αλλά και στην επιχειρησιακή ευελιξία των λειτουργιών του αεροσκάφους.

Η παράδοση των αεροσκαφών έγινε στην τελική γραμμή συναρμολόγησης της αεροπορικής κοινοπραξίας Commercial Aircraft Corporation of China (COMAC) στην περιοχή Πουντόνγκ της Σανγκάης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider