Wall Street: Ολοταχώς για νέο ρεκόρ ο S&P 500 - Κέρδη 1% για τον Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ολοταχώς για νέο ρεκόρ ο S&P 500 - Κέρδη 1% για τον Nasdaq
«Βαρίδι» η μετοχή της Boeing για τον βιομηχανικό δείκτη.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες της Wall Street στο ξεκίνημα της εβδομάδας, με τον S&P 500 να οδεύει προς νέο ρεκόρ, επεκτείνοντας τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας. Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα τριμήνου των κολοσσών της αμερικανικής οικονομίας προκειμένου να αξιολογήσουν κατά πόσο θα μπορούσαν να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην αγορά.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,06% στις 42.889 μονάδες και ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύεται 0,67% στις 5.854 μονάδες, σε νέο επίπεδο ρεκόρ. Στον τεχνολογικό κλάδο ο Nasdaq κερδίζει 0,98% στις 18.523 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Boeing σημειώνει πτώση 2,7% μετά από την ανακοίνωση πως θα περικόψει 17.000 θέσεις εργασίας ή ποσοστό 10% του προσωπικού της παγκοσμίως, θα καθυστερήσει τις πρώτες παραδόσεις του αεροσκάφους 777Χ για ένα έτος, ενώ καταγράφει απώλειες 5 δισ. δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο του έτους, σε μια προσπάθεια της εταιρείας να αντιμετωπίσει τις συνέπειες μιας απεργίας των εργαζόμενων της στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, που διαρκεί εδώ κι ένα μήνα.

Σημειώνεται πως η συνεδρίαση της Παρασκευής ολοκληρώθηκε με σημαντικά κέρδη, καθώς ο S&P 500 και ο Dow Jones κατέκτησαν νέες «κορυφές», με τον πρώτο να σπάει για πρώτη φορά το «φράγμα» των 5.800 μονάδων, κλείνοντας στις 5.814 μονάδες, και τον δεύτερο να σημειώνει νέο ρεκόρ στις 42.863 μονάδες. Oι επενδυτές είδαν με θετικό μάτι τα αποτελέσματα τριμήνου της JP Morgan και της Wells Fargo, με την πρώτη να καταγράφει κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς παρουσίασε μεγαλύτερα των προσδοκιών έσοδα από τόκους, και τη δεύτερη να σημειώνει μειωμένα κέρδη, καθώς τα έσοδα από τόκους της τράπεζας συμπιέστηκαν από την υποτονική ζήτηση δανείων και τις υψηλότερες αποπληρωμές στους καταθέτες.

Στο μέτωπο των εταιρικών ανακοινώσεων, την Τρίτη αναμένονται τα αποτελέσματα των Bank of America, Goldman Sachs και Johnson & Johnson, ενώ η Morgan Stanley και η United Airlines αναμένεται να δημοσιεύσουν τις επιδόσεις τους για το γ' τρίμηνο την Τετάρτη. Walgreens Boots Alliance, Netflix και Procter & Gamble θα ανακοινώσουν επίσης τα μεγέθη τους αυτή την εβδομάδα.

Μέχρι σήμερα, 30 εταιρείες του S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου και έχουν υπερβεί τις προβλέψεις περίπου 5% κατά μέσο όρο, σύμφωνα με την Bank of America. Την αντίστοιχη περίοδο του δεύτερου τριμήνου τα αποτελέσματα ήταν υψηλότερα των προβλέψεων περίπου κατά 3%.

Οι λιανικές πωλήσεις για τον Σεπτέμβριο καθώς και τα στοιχεία της βιομηχανικής παραγωγής του Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν την Πέμπτη, ακολουθούμενα από τις οικοδομικές άδειες και τις νέες οικοδομές του Σεπτεμβρίου την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

JP Morgan: Κερδισμένοι και χαμένοι από μια πιθανή αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου

Ράλι 5% για το Bitcoin - Πάνω από τα 66.000 δολάρια

Πετρέλαιο: Σβήνει τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας λόγω Κίνας - Απώλειες άνω του 2%

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider