Βitcoin: Πάνω από τις 44.000 δολάρια μετά τις ενδείξεις αποκλιμάκωσης στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βitcoin: Πάνω από τις 44.000 δολάρια μετά τις ενδείξεις αποκλιμάκωσης στην Ουκρανία
Οι ελπίδες για εκτόνωση της έντασης στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα αποτυπώνονται τόσο στην αποκλιμάκωση των τιμών σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο όσο και στα ταμπλό των διεθνών αγορών.

Ισχυρά κέρδη που το φέρνουν πάνω από τα 44.000 δολάρια καταγράφει την Τρίτη το Bitcoin, καθώς οι ελπίδες για εκτόνωση της έντασης στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα αποτυπώνονται τόσο στην αποκλιμάκωση των τιμών σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο όσο και στα ταμπλό των διεθνών αγορών.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη, το μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα καταγράφει κέρδη 4,76% και διαμορφώνεται στα επίπεδα των 44.226 δολαρίων, πολύ κοντά στα υψηλά ενός μήνα που είχε πιάσει στις αρχές Φεβρουαρίου, μετά την ανακοίνωση της Tesla, η οποία ανέφερε πως στα τέλη του 2021 είχε στα ταμεία της bitcoin αξίας 2 δισ. δολαρίων.

Ωστόσο, στη συνέχεια η αλματώδης αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με την όξυνση των γεωπολιτικών εντάσεων στην ανατολική Ευρώπη έριξαν το bitcoin στις παρυφές των 40.000 δολαρίων, την στιγμή που αναλυτές της JPMorgan Chase & Co. τοποθετούσαν την εύλογη αξία» του Bitcoin στα επίπεδα των 38.000 δολαρίων.

Παράλληλα, ανοδικά κινούνται για τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα στον απόηχο των θετικών εξελίξεων αναφορικά με την διένεξη Ρωσίας και Ουκρανίας, με το Ethereum να κερδίζει 7% στις 3.095 δολάρια, το Litecoin ενισχύεται κατά 6,6% στα 130,96 δολάρια, ενώ το Bitcoin Cash διαμορφώνεται στα 338,89 δολάρια, με κέρδη 3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

JPMorgan: Στα 38.000 δολάρια η «εύλογη αξία» του Bitcoin

Σχεδόν 2 δισ. δολάρια η αξία των bitcoin που έχει η Tesla στα ταμεία της

gazzetta
gazzetta reader insider insider