Guardian: Η ασύλληπτη φρίκη της σφαγής στο κιμπούτς Κφαρ Aζά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Guardian: Η ασύλληπτη φρίκη της σφαγής στο κιμπούτς Κφαρ Aζά
Πετυχαίνοντας τον τέλειο αιφνιδιασμό, οι μαχητές της Χαμάς επιδόθηκαν σε απίστευτες βαρβαρότητες κατά των 750 κατοίκων. Φέρνει στο νου τις χειρότερες σφαγές του ΙΚ, ανέφερε ο πρόεδρος Μπάιντεν.

Στην Κφαρ Αζά, κανείς δεν ήταν πολύ μεγάλος, πολύ νέος ή πολύ αδύναμος για εξαιρεθεί από τη σφαγή. Ο ισραηλινός στρατός χρειάστηκε 12 ώρες για να φτάσει στο κιμπούτς των 750 ανθρώπων στο νότιο Ισραήλ και οι μάχες συνεχίστηκαν εκεί για τρεις ημέρες. Σε αυτό το διάστημα οι ένοπλοι της Χαμάς σκότωσαν και ακρωτηρίασαν δεκάδες πολίτες, αναφέρει ο Guardian.

«Μητέρες, πατέρες, μωρά, νεαρές οικογένειες σκοτώθηκαν στα κρεβάτια τους, στο καταφύγιο, στην τραπεζαρία, στον κήπο τους», είπε ο ταγματάρχης Ιτάι Βερούβ των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) στο BBC, καθώς οι στρατιώτες του έψαχναν σπίτι- σπίτι για επιζώντες και θύματα. «Δεν είναι πόλεμος, δεν είναι πεδίο μάχης. Είναι σφαγή», ανέφερε.

-Διαβάστε ακόμα: Ισραήλ: Έτοιμο για την χερσαία επέμβαση μεγάλης κλίμακας στη Γάζα

Το κιμπούτς ήταν ένας από τους πρώτους ισραηλινούς οικισμούς στους οποίους έφτασαν οι μαχητές της Χαμάς, όταν εξαπέλυσαν επίθεση νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Η κοινότητα είχε μια ομάδα ασφαλείας και τα σπίτια διέθεταν ασφαλή δωμάτια, αλλά - όπως τα υψηλότερα κλιμάκια του ισραηλινού στρατού και της κυβέρνησης - δεν ήταν προετοιμασμένη για το κύμα των επιτιθεμένων που ξεχύθηκε έξω από την Γάζα όταν παραβιάστηκε ο φράκτης ασφαλείας.

Οι ισλαμιστές μαχητές οπλισμένοι με τουφέκια εφόδου, φορητά αντιαρματικά και χειροβομβίδες, πυροβόλησαν δεκάδες κατοίκους και ακρωτηρίασαν μερικά από τα πτώματα, ανέφερε ο Βερούβ και άλλοι στρατιώτες, περιγράφοντας μια σειρά από φρικαλεότητες που αντίκρισαν.

«Τους σκότωσαν και σε μερικά πτώματα τους έκοψαν τα κεφάλια, είναι τρομερό να το βλέπεις», είπε στο Reuters ο Νταβίντι Μπεν Ζιόν, ο αναπληρωτής διοικητής της «Μονάδας 71», των αλεξιπτωτιστών που οδήγησαν τις ισραηλινές δυνάμεις στην Κφαρ Άζα.

«Δόξα τω Θεό, σώσαμε πολλές ζωές πολλών γονέων και παιδιών», είπε. «Δυστυχώς, μερικοί κάηκαν από βόμβες μολότοφ. «Ήταν πολύ επιθετικοί, όπως τα ζώα», ανέφερε για τους άνδρες της Χαμάς.

Η επίθεση ήταν γρήγορη και αιφνιδιαστική. Σύμφωνα με δημοσιογράφο της Washington Post που βρέθηκε στο κιμπούτς, σε κουζίνα σπιτιού είδε να βρισκόταν ακόμα ο καφές στο τραπέζι της κουζίνας, ενώ υπήρχε αίμα στο πάτωμα.

Έξω, σειρές κάποτε τακτοποιημένων δρόμων με φοίνικες και μπανανιές, καλύπτονταν πλέον από τη μυρωδιά του θανάτου και από τα συντρίμμια του πολέμου.

Πτώματα βρίσκονταν σε κήπους εκεί όπου είχαν πέσει. Τα θύματα τόσο πολλά που οι ομάδες του νεκροτομείου χρειάστηκαν ώρες για να τα περισυλλέξουν όλα. Στα σπίτια ήταν εμφανή τα σημάδια μάχης, μερικά έγιναν ερείπια, και δίπλα τους ήταν διάσπαρτα καμένα αυτοκίνητα και σωροί από σπασμένα έπιπλα.

Ισραηλινοί στρατιώτες που «χτένισαν» το χωριό την Τρίτη, προειδοποίησαν τους δημοσιογράφους που επισκέπτονταν να μείνουν έξω από τα σπίτια που δεν είχαν καθαριστεί, προειδοποιώντας ότι μπορεί να είναι παγιδευμένα με εκρηκτικά.

Ο αιφνιδιασμός των μαχητών της Χαμάς συνέβη καθώς οι άνδρες της έφτασαν από αέρος με τη χρήση αιωροπτέρων και με μοτοσυκλέτες από την ξηρά.

Σε ομιλία του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, είπε ότι η επίθεση της Χαμάς, η οποία έχει σκοτώσει τουλάχιστον 1.000 ανθρώπους, «φέρνει στο νου τις χειρότερες σφαγές του Ισλαμικού Κράτους».

Φωτογραφίες: Getty Images/ Ideal Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ ανησυχούν και διχάζουν τη Γαλλία

Την επιχείρηση επαναπατρισμού 4.500 Γερμανών από το Ισραήλ αναλαμβάνει η Lufthansa

Νορβηγία, Σουηδία και Δανία απομακρύνουν πολίτες τους από το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη

gazzetta
gazzetta reader insider insider