Μειωμένες κατά 17% οι αιτήσεις ασύλου στις χώρες της ΕΕ τον Ιούνιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μειωμένες κατά 17% οι αιτήσεις ασύλου στις χώρες της ΕΕ τον Ιούνιο
Η Eurostat κατέγραψε 70.375 αρχικές αιτήσεις για άσυλο από μη ευρωπαίους πολίτες στις 27 χώρες της Ενωσης, που μεταφράζεται σε μείωση κατά 17% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2023.

Οι αρχικές αιτήσεις ανθρώπων που ζητούν άσυλο σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μειώθηκαν τον Ιούνιο. Σύροι, Βενεζουελάνοι και Αφγανοί βρίσκονται πρώτοι στον κατάλογο των αιτούντων, σύμφωνα με έκθεση της Eurostat.

Η Eurostat κατέγραψε 70.375 αρχικές αιτήσεις για άσυλο από μη Ευρωπαίους πολίτες στις 27 χώρες της Ένωσης, που μεταφράζεται σε μείωση κατά 17% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2023.

Οι Σύροι παραμένουν η μεγαλύτερη ομάδα των αιτούντων άσυλο (12% τον Ιούνιο) και ακολουθούν Βενεζουελάνοι και Αφγανοί (9% και 8% αντίστοιχα).

Από το σύνολο των αιτήσεων αυτών, άνω των τριών τετάρτων κατατέθηκαν στην Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Γαλλία, ενώ το 2,9% έγινε από ασυνόδευτους ανήλικους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat

Ωστόσο, οι αιτήσεις που κατατέθηκαν στην Γερμανία τον Ιούνιο είναι μειωμένες κατά 27% στις 16.770 σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λάιεν: Δάνειο ως και 35 δισ. ευρώ στην Ουκρανία από την ΕΕ - «Γρήγορες αποφάσεις» ζητά ο Ζελένκσι

Στην Αθήνα θα διεξαχθεί η πρώτη Ευρωπαϊκή Συνέλευση Πολιτών στις 27-29/9

Νέος κακός οιωνός για την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία - Υποβάθμιση guidance από Mercedes

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider