Αναδίπλωση Στόλτενμπεργκ: Δεν υπάρχει συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναδίπλωση Στόλτενμπεργκ: Δεν υπάρχει συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας
«Δεν υπάρχει συμφωνία, παρά μόνο συζητήσεις σε τεχνική επίπεδο», δηλώνει τώρα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Σε αναδίπλωση των δηλώσεών του προχωρά ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, μετά τη διάψευση - αντίδραση της Αθήνας και το νέο μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Άγκυρα.

Πλέον ο Γενς Στόλτενμπεργκ παραδέχεται ότι δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας παρά μόνο συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο.

«Δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία, μόνο συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμμτέας του ΝΑΤΟ, σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Παρασκευής.

Μητσοτάκης προς Ερντογάν: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις

«Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις», ήταν το μήνυμα που απέστειλε στην Άγκυρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου με το διευθυντή Εξωτερικών Υποθέσεων της Κίνας Γιανγκ Γιεχί.

«Η χώρα μας εκτός από την επιθετικότητα της γείτονος αντιμετωπίζει και ενέργειες που παραβιάζουν κάθε κανόνα του διεθνούς δικαίου με μία ρητορική που διαστρέφει την ιστορία και τη γεωγραφία», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Ας φύγουν οι απειλές για να ξεκινήσουν οι επαφές», είπε χαρακτηριστικά και επανέλαβε πως η χώρα μας παράλληλα με τα δικαιώματά της υπερασπίζεται την καλή γειτονία.

Επιστολή Δένδια στον ΟΗΕ

Μάλιστα ανέφερε ότι σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα επιδώσει στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ επιστολή του, με την οποία τεκμηριώνεται η έκνομη πολιτική της Άγκυρας, όπως και οι απειλές που διαμορφώνει στην ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider