Στις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις της Ελλάδας η Eurolife 

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις της Ελλάδας η Eurolife 
Τα 200 εκατ. ευρώ πλησίασαν τα κέρδη της ασφαλιστικής εταιρείας το 2018.

Μια από τις καλύτερες των τελευταίων ετών ήταν η χρήση του 2018 για την Eurolife. Η ασφαλιστική παρουσίασε κέρδη προ φόρων ύψους 198,3 εκατ. ευρώ, κατατάσσοντας την, σύμφωνα με τον διεύθυνοντα σύμβουλο της εταιρείας Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου, στο top 10 ή και στο top 5 των πιο κερδοφόρων επιχειρήσεων της χώρας.

Τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας έφθασαν τα 21,3 εκατ. ευρώ, ενώ σημαντική αύξηση σημειώθηκε και στην παραγωγή με τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα να φθάνουν τα 436 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Σαρρηγεωργίου χαρακτήρισε το 2018 μια «εξαιρετική χρονιά» για την Eurolife καθώς σε μια αγορά που παρουσίασε οριακή αύξηση ο όμιλος διατήρησε τα υψηλά μερίδια αγοράς, τα οποία διαμορφώθηκαν στο 20% στις ασφάλειες ζωής και 3% στις γενικές ασφάλειες. Στο σύνολο της αγοράς η Eurolife έχει μερίδιο 11%.

Επενδύσεις ύψους 2,8 δισ. ευρώ

Τονίζοντάς ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι οι μεγαλύτεροι θεσμικοί επενδυτές της χώρας ο κ. Σαρρηγεωργίου υπογράμμισε πως το ενεργητικό της Eurolife έφθασε τα 2,8 δισ. ευρώ. Το 2018 η συνολική απόδοση των προγραμμάτων της (τεχνικό επιτόκιο + υπεραπόδοση) έφθασε το 2,8%.

Ιδιαίτερα υψηλό ήταν και το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων, που έφθασε τα 194 εκατ. ευρώ, και αφορά αθροιστικά ασφαλιστικές αποζημιώσεις ζωής και γενικών ασφαλίσεων, καθώς και πληρωμές εγγυημένων κεφαλαίων και αξιών εξαγοράς ασφαλιστηρίων ζωής σε Ελλάδα και Ρουμανία.

Το 2018 ήταν μια ιδιαίτερα παραγωγική χρονιά για τον Όμιλο Eurolife και από πλευράς επενδύσεων σε υποδομές, με έργα που έφτασαν τα 2,5 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, ο όμιλος ενίσχυσε το ανθρώπινο δυναμικό του διαθέτοντας σήμερα 393 στελέχη, ενώ συνεργάζεται με περισσότερα από 600 ασφαλιστικά γραφεία και 1.200 ασφαλιστές. Οι πελάτες της εταιρείας ξεπερνούν τους 550.000.

«Είμαστε επικίνδυνα ανασφάλιστοι»

Μιλώντας για το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς, ο κ. Σαρρηγεωργίου τόνισε ότι οι Έλληνες παραμένουμε ο «λιγότερο ασφαλισμένος λαός στον ανεπτυγμένο κόσμο».

«Είμαστε επικίνδυνα ανασφάλιστοι», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Eurolife αποδίδοντας αυτό το φαινόμενο στο «εξαιρετικά γενναιόδωρο» σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. «Έγινε όμως ξεκάθαρο πως αυτή η γενναιοδωρία δεν μπορεί να συνεχιστεί», σημείωσε ο κ. Σαρρηγεωργίου επισημαίνοντας ότι με τζίρο 3,9 δισ. ευρώ η ασφαλιστική αγορά παραμένει μικρή.

Μιλώντας για τις προκλήσεις των επόμενων ετών ο κ. Σαρρηγεωργίου σημείωσε ότι η ασφαλιστική αγορά έκανε άλματα αξιοπιστίας τα προηγούμενα χρόνια και εκτίμησε πως η ανάπτυξή της θα είναι ταχύτερη από αυτή του ΑΕΠ της χώρας.

Επιστροφή κερδών στην κοινωνία

Ο κ. Σαρρηγεωργίου τόνισε ότι ακολουθώντας και το δόγμα του βασικού της μετόχου (Fairfax) η Eurolife παρουσιάζοντας υψηλή κερδοφορία έχει ως στόχο να επιστρέψει κομμάτι αυτών των κερδών στην κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία ξεκίνησε το πρόγραμμα «+πράττουμε» το οποίο στηρίζει δράσεις κοινωνικής ευθύνης σε τρείς άξονες: Ποιότητα ζωής – Εκπαίδευση και πολιτισμό – Οικονομία και επιχειρηματικότητα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την συνεργασία της με τέσσερις φορείς: τη Λυρική Σκηνή, την HOPEgenesis, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και την οργάνωση ethelon. Όπως είπε ο κ. Σαρρηγεωργίου αυτές οι συνεργασίες είναι μόνο η αρχή, καθώς το πρόγραμμα «+πράττουμε» θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider