Τα πολυτελή αυτοκίνητα της Bentley θα είναι πλήρως ηλεκτρικά έως το 2030

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα πολυτελή αυτοκίνητα της Bentley θα είναι πλήρως ηλεκτρικά έως το 2030
Το μέλλον της Bentley θα είναι πλήρως ηλεκτρικό.

Η Bentley Motors σχεδιάζει να προσφέρει αποκλειστικά υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα plug-in έως το 2026 και πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2030, όπως δήλωσε η πολυτελής αυτοκινητοβιομηχανία την προηγούμενη εβδομάδα.

Η εταιρεία η οποία ανήκει στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, θα προσφέρει δύο υβριδικά μοντέλα plug-in από το επόμενο έτος ενώ το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό όχημα αναμένεται το 2025, ανέφερε η εταιρεία.

«Το μέλλον της Bentley θα είναι πλήρως ηλεκτρικό», δήλωσε ο επικεφαλής μηχανικός του Bentley, Matthias Rabe, αναφερόμενος στη μελλοντική κατεύθυνση της 100χρονης εταιρείας.

«Μέσα σε μια δεκαετία, η Bentley θα μετατραπεί από μια εταιρεία πολυτελών αυτοκινήτων 100 ετών σε ένα νέο, βιώσιμο πρότυπο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Adrian Hallmark. Είπε ότι η εταιρεία στοχεύει να είναι εντελώς ουδέτερη ως προς τον άνθρακα έως το 2030.

Η απόφαση αυτή αποτελεί μια σημαντική κίνηση για την αυτοκινητοβιομηχανία και ακολουθεί τη στρατηγική που έχουν επιλέξει πολλές άλλες εταιρείες του κλάδου οι οποίες έχουν διακηρύξει ότι σκοπεύουν να απομακρυνθούν από οχήματα με παραδοσιακούς κινητήρες εσωτερικής καύσης και να στραφούν σε ηλεκτρικούς κινητήρες.

Μέχρι στιγμής, το μόνο υβριδικό plug-in της Bentley είναι το SUV Bentayga.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider