Η Amazon ολοκλήρωσε το deal με την MGM, ύψους 8,5 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Amazon ολοκλήρωσε το deal με την MGM, ύψους 8,5 δισ. δολαρίων
Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός εντάσσει στο Amazon Prime υλικό από την πλούσια ταινιοθήκη της MGM, όπως οι ταινίες Rocky και James Bond.

Την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την εξαγορά της Metro-Goldwyn Mayer (MGM), ύψους 8,5 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσε η Amazon.

Σε ανάρτηση στο blog του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού, η Amazon καλωσορίζει όλους τους υπαλλήλους της MGM στο δυναμικό, σε μια κίνηση που υποδεικνύει πως δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις υπαλλήλων μετά από τη συγχώνευση.

Η ανακοίνωση της ολοκλήρωσης της συμφωνίας ήρθε αφού παρήλθε η προθεσμία που είχε η αρμόδια Επιτροπή του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ ώστε να κάνει ένταση για το deal.

Η συμφωνία Amazon - MGM ανακοινώθηκε τον Μάιο του 20221, με την πρώτη να θέλει να εντάξει στο περιεχόμενο της streaming πλατφόρμα της, Amazon Prime, υλικό από την πλούσια ταινιοθήκη της MGM, όπως οι ταινίες Rocky και James Bond.

H Amazon πρόσθεσε πως το προσωπικό της MGM θα τεθεί υπό τις οδηγίες του Μάικ Χόπκινς, επικεφαλής των Prime Video και Amazon Studios.

Υπενθυμίζεται πως την εβδομάδα, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Κομισιόν είχε δώσει το πράσινο φως για το deal μεταξύ των δύο εταιρειών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider