Οι ΗΠΑ περιορίζουν το εμπόριο με 42 κινεζικές εταιρείες λόγω της υποστήριξης τους στον ρωσικό στρατό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ΗΠΑ περιορίζουν το εμπόριο με 42 κινεζικές εταιρείες λόγω της υποστήριξης τους στον ρωσικό στρατό
Προμήθευαν στη Μόσχα αμερικανικής κατασκευής ηλεκτρονικά, για συστήματα καθοδήγησης ακριβείας σε πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ πρόσθεσε 42 κινεζικές εταιρείες σε έναν κυβερνητικό κατάλογο ελέγχου εξαγωγών, λόγω της υποστήριξής τους στη στρατιωτική και αμυντική βιομηχανία της Μόσχας - υποστήριξη που περιλαμβάνει την προμήθεια ολοκληρωμένων κυκλωμάτων προέλευσης ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Reuters, άλλες επτά οντότητες από τη Φινλανδία, τη Γερμανία, την Ινδία, την Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ηνωμένο Βασίλειο προστέθηκαν επίσης στον κατάλογο ελέγχου των εμπορικών εξαγωγών.

Τα κυκλώματα περιλαμβάνουν μικροηλεκτρονικά που χρησιμοποιεί η Ρωσία για συστήματα καθοδήγησης ακριβείας σε πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύονται εναντίον πολιτικών στόχων στην Ουκρανία, ανέφερε σε δήλωση το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

«Οι προσθήκες στη λίστα οντοτήτων (προσώπων και εταιρειών) παρέχουν ένα σαφές μήνυμα: Εάν προμηθεύσετε τον ρωσικό αμυντικό τομέα με τεχνολογία προέλευσης ΗΠΑ, θα το μάθουμε και θα αναλάβουμε δράση», δήλωσε στη δήλωση ο Βοηθός Γραμματέας για την Επιβολή Κυρώσεων στις Εξαγωγές Μάθιου Άξελροντ.

Η Κίνα αποκάλεσε την κίνηση των ΗΠΑ «οικονομικό καταναγκασμό και μονομερή εκφοβισμό».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να διορθώσουν αμέσως τις εσφαλμένες πρακτικές τους και να σταματήσουν την παράλογη καταστολή των κινεζικών εταιρειών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Ανοίγουν νέο μέτωπο με την Κίνα για το «ρίσκο πέντε»

Κίνα: Εκτός ΚΚΚ τέθηκε ο πρώην διοικητής της κεντρικής τράπεζας

gazzetta
gazzetta reader insider insider