Citi: 3,2 δισ. θα κοστίσουν τα νέα λογιστικά πρότυπα στις ελληνικές τράπεζες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Citi: 3,2 δισ. θα κοστίσουν τα νέα λογιστικά πρότυπα στις ελληνικές τράπεζες

Σε αύξηση των προβλέψεων κατά 7% ή 3,2 δισ. ευρώ θα προχωρήσουν οι τράπεζες ενόψει των νέων λογιστικών προτύπων (IFRS9) που θα εφαρμοστούν στα stress tests του 2018 εκτιμά η Citi σε νέα της έκθεση για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Τα αυξημένα ποσοστά κάλυψης αφήνουν ένα «μαξιλάρι» 2-4 δισ. ευρώ στις τράπεζες προκειμένου να καλυφθούν τις ανάγκες που θα αναδείξουν τα stress tests, οι οποίες παραμένουν άγνωστες καθώς εξαρτώνται από τα ακραία σενάρια που θα υιοθετηθούν, αναφέρει η τράπεζα.

Όσον αφορά στους στόχους μείωσης των κόκκινων δανείων, εκτιμά ότι οι διοικήσεις των τραπεζών θα αναγκαστούν να επισπεύσουν τις προσπάθειες εξυγίανσης των χαρτοφυλακίων τους. Αυτό σε συνδυασμό με την απόφαση της ΕΚΤ να ζητά προβλέψεις 100% για τα νέα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αυξάνει τον παράγοντα κινδύνου των ελληνικών τραπεζών σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Citi.

Η Citi αναβάθμισε τη σύσταση για την Alpha σε «buy», διατηρώντας αμετάβλητη την σύσταση «neutral» για την Εθνική Τράπεζα, την Eurobank και την Τράπεζα Πειραιώς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider