Εθνική: Άντλησε 750 εκατ. από προσφορές 2 δισ. ευρώ για το ομόλογο

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εθνική: Άντλησε 750 εκατ. από προσφορές 2 δισ. ευρώ για το ομόλογο

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η συμμετοχή των επενδυτών στην έκδοση τριετούς ομολόγου που πραγματοποίησε η Εθνική Τράπεζα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του insider.gr η έκδοση έφθασε το ποσό των 750 εκατ. ευρώ από 500 εκατ. ευρώ που υπολόγιζαν αρχικά, ενώ οι προσφορές ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ.

Χαρακτηριστικό της επιτυχίας της πρώτης έκδοσης ομολόγου της Εθνικής Τράπεζας από το 2009 είναι ότι το βιβλίο προσφορών έμεινε ανοιχτό μόνο για τέσσερις ώρες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το επιτόκιο της έκδοσης διαμορφώθηκε στο 2,9%.

Με την ολοκλήρωση της έκδοσης, η Εθνική Τράπεζα θα ενισχύσει περαιτέρω τη ρευστότητά της, με βασικό στόχο έως το τέλος του έτους να αποπληρώσει τα κεφάλαια που έχουν απομείνει από τον δανεισμό, τον οποίο έχει λάβει από τον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας (ELA) και να αποτελέσει τη πρώτη τράπεζα που θα μηδενίσει το δανεισμό από τον ELA.

Το παράδειγμα της Εθνικής αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες συστημικές τράπεζες, με πρώτη την Eurobank, η οποία όπως αναφέρουν οι πηγές του insider.gr αναμένεται να εκδώσει ομόλογο πριν το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider