Ξεκινά η εθελούσια στον ΑΔΜΗΕ

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεκινά η εθελούσια στον ΑΔΜΗΕ

Ξεκινούν από τη Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για την εθελούσια στον ΑΔΜΗΕ ύστερα από απόφαση του ΔΣ στις 20 Δεκεμβρίου 2017. Το πρόγραμμα αφορά στην οικειοθελή αποχώρηση εργαζομένων οι οποίοι έχουν θεμελιώσει πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα να αποχωρήσουν εθελουσίως από την εταιρεία, λαμβάνοντας το καθαρό ποσό των 35.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ, η πρωτοβουλία αυτή κινείται προς την κατεύθυνση εκσυγχρονισμού της εταιρείας και «υπαγορεύεται από την ανάγκη ανανέωσης του εργατικού δυναμικού του ΑΔΜΗΕ, με δεδομένο ότι ο σημερινός μέσος όρος ηλικίας είναι τα 52 έτη. Αν διατηρηθεί δε η παρούσα κατάσταση, θα ξεπεράσει τα 55 έτη το 2022».

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους την Πέμπτη, «στόχος είναι η ηλικιακή ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού» ενώ υπολογίζεται ότι στο πρόγραμμα της εθελούσιας θα ενταχθούν περίπου 100 άτομα.

Ο ΑΔΜΗΕ προτίθεται να ανανεώσει ηλικιακά το δυναμικό του και να μειώσει το μισθολογικό κόστος με στόχο να μπορέσουν «να τρέξουν» καλύτερα τα μεγάλα project που υλοποιεί μέσα στα επόμενα χρόνια (μικρή διασύνδεση Πελοποννήσου Κρήτης, έργα στις Κυκλάδες, αναβάθμιση διεθνών διασυνδέσεων). Ενισχυτικά στην αποτελεσματικότερη υλοποίηση των έργων θα λειτουργήσει σύμφωνα με τη διοίκηση η περαιτέρω στροφή στην καινοτομία (αναβάθμιση συστημάτων στους υποσταθμούς κλπ), κάτι που υποστηρίζεται και από την State Grid η οποία κατέχει το 24% της επιχείρησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider