ΗΠΑ: Ανώτερα των εκτιμήσεων ο κλάδος των υπηρεσιών για τον Ιανουάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ανώτερα των εκτιμήσεων ο κλάδος των υπηρεσιών για τον Ιανουάριο
Πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών τα στοιχεία της Markit για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην αμερικανική οικονομία.

Με ρυθμούς ανώτερους των αρχικών εκτιμήσεων κινήθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο των υπηρεσιών για τις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τις οριστικές μετρήσεις της Markit.

Ειδικότερα, ο δείκτης PMI υπηρεσιών στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στις 51,2 μονάδες, έναντι 50,9 μονάδων στην αρχική μέτρηση της Markit και όπως ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ο σύνθετος PMI για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην αμερικανική οικονομία ανήλθε στις 51,1 μονάδες έναντι 50,8 στην αρχική μέτρηση και όπως ανέμεναν οι αναλυτές.

Ωστόσο, παρ' ότι η τελική μέτρηση ξεπέρασε την αρχική εκτίμηση, και οι δύο PMI κατέγραψαν σημαντική πτώση σε μηνιαίο επίπεδο, καθώς ο μεν PMI υπηρεσιών είχε διαμορφωθεί στις 67,6 μονάδες για τον Δεκέμβριο του 2021 και ο δε σύνθετος PMI είχε διαμορφωθεί στις 57 μονάδες για τον τελευταίο μήνα του 2021.

Σύμφωνα με την Markit, η πτώση επιβεβαιώνει τη σημαντική κάμψη στην επιχειρηματική δραστηριότητα των ΗΠΑ που είχε η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider