ΗΠΑ: Οι τιμές ξυλείας αυξάνουν κατά 19.000 δολάρια την κατασκευή ενός σπιτιού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Οι τιμές ξυλείας αυξάνουν κατά 19.000 δολάρια την κατασκευή ενός σπιτιού
Το συνολικό παραγόμενο προϊόν των ξυλουργείων στις ΗΠΑ υπολείπεται κατά πολύ των ενάρξεων κατοικιών στην αμερικανική αγορά ακινήτων.

Η ραγδαία αύξηση στην τιμή της ξυλείας στις ΗΠΑ έχει οδηγήσει σε άνοδο το κόστος κατασκευής νέων κατοικιών στη χώρα.

Σύμφωνα με το CNBC, έχοντας υποχωρήσει από τα ιστορικά υψηλά που κατέγραψαν τον Μάιο του 2021 οι τιμές ξυλείας έλαβαν και πάλι την ανιούσα από τον Δεκέμβριο και σήμερα διαμορφώνονται περίπου 3 φορές πιο ακριβά από το 2019, προ της πανδημίας του κορονοϊού.

Η εξέλιξη έχει ως συνέπεια την αύξηση του κόστους για την κατασκευή νέων σπιτιών και την ανακαίνιση υφιστάμενων, με την αμερικανική ένωση κατασκευαστών κατοικιών (NAHB) να υπολογίζει πως τα επιπλέον έξοδα για την κατασκευή ενός νέου σπιτιού στις ΗΠΑ λόγω των τιμών της ξυλείας φτάνουν τα 18.600 δολάρια.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα ξυλουργεία δεν μπορούν να συμβαδίζουν με τους ρυθμούς ζήτησης που υπάρχουν στην αγορά. Το συνολικό παραγόμενο προϊόν των ξυλουργείων στις ΗΠΑ υποχώρησε στην αρχή της πανδημίας και έχει ανακάμψει από τότε αλλά σε ήπιους ρυθμούς που δεν υπολείπονται κατά πολύ των ενάρξεων κατοικιών στην αμερικανική αγορά ακινήτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η ΕΕ θέτει υπό αμφισβήτηση στον ΠΟΕ τους ρωσικούς περιορισμούς στις εξαγωγές ξυλείας

gazzetta
gazzetta reader insider insider