Σε πολυετή υψηλά ο πληθωρισμός στη Ρωσία - Έφτασε το 14,5%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε πολυετή υψηλά ο πληθωρισμός στη Ρωσία - Έφτασε το 14,5%
Οι τιμές σε σχεδόν όλα τα προϊόντα, από βρεφικές τροφές μέχρι φάρμακα αυξήθηκαν ραγδαία, με τις τιμές της ζάχαρης και των κρεμμυδιών να ενισχύονται πάνω από 13%.

Σε πολυετή υψηλά «σκαρφάλωσε» ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ρωσία, καθώς η χώρα συνεχίζει να δέχεται τα πλήγματα από τις κυρώσεις της Δύσης εις βάρος της λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών, ο ετήσιος πληθωρισμός μέχρι τις 18 Μαρτίου ανήλθε στο 14,53% από το 12,54% την προηγούμενη εβδομάδας και στο υψηλότερο του επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2015.

Σύμφωνα με το Reuters, οι τιμές σε σχεδόν όλα τα προϊόντα, από βρεφικές τροφές μέχρι φάρμακα αυξήθηκαν ραγδαία, με τις τιμές της ζάχαρης και των κρεμμυδιών να ενισχύονται πάνω από 13%, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της Ρωσίας (Rosstat).

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα η κεντρική τράπεζα της χώρας άφησε σταθερά τα επιτόκια της στο 20%, προειδοποιώντας για περαιτέρω αύξηση του πληθωρισμού και συρρίκνωση της οικονομίας μέσα στους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Επαναλειτουργεί το χρηματιστήριο της Μόσχας, πρώτη φορά από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία

Βρετανία: Εκτίναξη του πληθωρισμού για το 2022, λόγω του πολέμου - Μείωση της φορολογίας κατά 6 δισ. στερλίνες

gazzetta
gazzetta reader insider insider