Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν την ενεργειακή κρίση με αύξηση της αιθανόλης στη βενζίνη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν την ενεργειακή κρίση με αύξηση της αιθανόλης στη βενζίνη
Σύμφωνα με στέλεχος του Λευκού Οίκου, η κίνηση αυτή μπορεί να μειώσει το κόστος των καυσίμων έως και 10 σεντ ανά γαλόνι.

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ θα επιτρέψει την αύξηση του ποσοστού αιθανόλης για τη βενζίνη που καταναλώνουν οι Αμερικανοί οδηγοί στα πρατήρια της χώρας, σε μια κίνηση για την αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η κυβέρνηση του Μπάιντεν θα επιτρέψει να αυξηθεί το ποσοστό αιθανόλης στη βενζίνη στο 15% από 10% που είναι το ανώτατο επιτρεπτό όριο έως σήμερα, κατά την καλοκαιρινή περίοδο και από την 1η Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με στέλεχος του Λευκού Οίκου, η κίνηση αυτή θα δώσει περισσότερες επιλογές στους οδηγούς και μπορεί να μειώσει το κόστος των καυσίμων, που βρίσκεται σε πολυετή υψηλά στις ΗΠΑ, έως και 10 σεντ ανά γαλόνι.

Όπως σημειώνει η WSJ, στελέχη της ενεργειακής αγοράς αμφισβητούν το κατά πόσο αυτό το μέτρο θα μειώσει τα κόστη, καθώς συχνά η αύξηση του ποσοστού αιθανόλης στα καύσιμα αυξάνει τις τιμές στα διυλιστήρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

IEA: Μείωση της ταχύτητας και τηλεργασία για την εξοικονόμηση καυσίμων στα οχήματα

Πώς θα βρείτε φθηνή βενζίνη

gazzetta
gazzetta reader insider insider