Έρευνα: Οι ζημίες στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα υποχώρησαν κατά 50% για το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρευνα: Οι ζημίες στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα υποχώρησαν κατά 50% για το 2022
Τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας οδήγησαν κατά μέσο όρο σε ετήσιες απώλειες 82 εκατ. δολαρίων ανά εταιρεία πέρυσι

Οι χρηματοπιστωτικές ζημίες που σημειώθηκαν λόγω των προβλημάτων στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα μειώθηκαν κατά 50% το 2022 συγκριτικά με το 2021, όταν ακόμα κυριαρχούσαν διεθνώς τα προβλήματα από την πανδημία του κορονοϊού.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε έρευνα της εταιρείας διαχείρισης κινδύνων στην εφοδιαστική αλυσίδα που δημοσίευσε την Τετάρτη το Reuters.

Όπως προκύπτει τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας οδήγησαν κατά μέσο όρο σε ετήσιες απώλειες 82 εκατ. δολαρίων ανά εταιρεία πέρυσι σε βασικούς κλάδους όπως η αεροδιαστημική, έναντι 182 εκατ. δολαρίων το 2021 και 184 εκατ. δολαρίων το 2020.

Σημειώνεται πως η Interos εξέτασε 750 εταιρείες με ετήσια έσοδα μεταξύ 500 εκατ. και 50 δισ. δολαρίων από τον τομέα της ενέργειας, των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, της υγειονομικής περίθαλψης, της κυβέρνησης και της αεροδιαστημικής.

«Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι οι άνθρωποι αναγνωρίζουν ότι είναι καλύτερα από ό,τι ήταν, αλλά δεν θα επιστρέψουν στον τρόπο που ήταν το 2019», δήλωσε ο αναλυτής βιομηχανίας της Interos, Τιμ Ουάιτ.

Οι εργασιακοί περιορισμοί και οι περιορισμοί στις πρώτες ύλες, καθώς και οι απρόβλεπτες διαταραχές παραμένουν οι μεγαλύτερες προκλήσεις της αλυσίδας εφοδιασμού, πρόσθεσε ο ίδιος.

Τα στελέχη ερωτήθηκαν στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Πάνω από 460 επιχειρήσεις «ερίζουν» για επενδύσεις στους ημιαγωγούς, ύψους 52 δισ. δολαρίων

Κίνα: Αποπληθωρισμός για πρώτη φορά από το 2021

Σε υψηλό 15 ετών οι τιμές του ρυζιού - Αύξηση 50% σε ένα χρόνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider