O ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το πρέσινγκ στο ΚΙΝΑΛ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
O ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το πρέσινγκ στο ΚΙΝΑΛ
Στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι τα τελευταία 24ωρα έχουν ασκηθεί πιέσεις από το ΚΙΝΑΛ σε στελέχη του χώρου αλλά και της προοδευτικής παράταξης για να «αγνοήσουν» τη σημερινή εκδήλωση, ήτοι τη σημερινή πρώτη επίσημη εμφάνιση της «Γέφυρας».

Με ενδιαφέρον περιμένουν στο Μαξίμου τη σημερινή πρώτη επίσημη εμφάνιση της «Γέφυρας», της πρωτοβουλίας προσωπικοτήτων του προοδευτικού χώρου που θα ανακοινώσει την υποστήριξή της στον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα στην προσπάθειά του για την συγκρότηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.

Στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι τα τελευταία 24ωρα έχουν ασκηθεί πιέσεις από το ΚΙΝΑΛ σε στελέχη του χώρου αλλά και της προοδευτικής παράταξης για να «αγνοήσουν» τη σημερινή εκδήλωση, η οποία κατά τη Χαριλάου Τρικούπη αποσκοπεί στη λεηλασία της και την συγκρότηση ενός fake προοδευτικού πόλου.

Ωστόσο, η «Γέφυρα» θεωρεί ότι στην εκδήλωση θα δώσουν το παρόν τουλάχιστον στελέχη της ΔΗΜΑΡ που αποκόπηκαν από το ΚΙΝΑΛ και μεμονωμένα πρόσωπα που προέρχονται από το Ποτάμι ή κινούνται στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Στο κείμενο με τις υπογραφές που θα παρουσιάσει η «Γέφυρα» τονίζεται πως «η πεισματική εμμονή στον φιλελευθερισμό παράγει ακραίες ανισότητες, ανεργία, ανασφάλεια και διάβρωση του κοινωνικού κράτους, που δίνόυν χώρο στην ακροδεξιά δημαγωγία». Η Πρωτοβουλία καλεί το ΚΙΝΑΛ να εγκαταλείψει την ρητορική για στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και να μπει στον διάλογο και την διαδικασία για την ανασύσταση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Παρ' όλα αυτά ασκείται κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ με επισημάνσεις για ολιγωρίες που θολώνουν το πολιτικό στίγμα της διακυβέρνησης, ωστόσο παρά τις δυσκολίες διακρίνουν τις πολιτικές της σε δημοκρατικές νομοθετήσεις, στα δικαιώματα των πολιτών και την προστασία των ασθενέστερων.

Η Γέφυρα συγκροτείται από πρόσωπα που στήριξαν το εκσυγχρονιστικό εγχείρημα, την Ανανεωτική Αριστερά, τα κοινωνικά κινήματα και τον συνδικαλισμό. Στο πάνελ των ομιλητών θα βρίσκονται σήμερα οι Σωτήρης Βαλντέν, Νίκος Μουζέλης, Αντώνης Λιάκος, Νίκος Μπίστης, Παναγιώτης Παναγιώτου, Κωστής Παπαϊωάννου, Μαρία Ρεπούση, Φωτεινή Σιάνου και συντονιστής ο Χρήστος Μαχαίρας. Ωστόσο στο ενδιαφέρον στρέφεται στα πρόσωπα που θα βρίσκονται στο ακροατήριο.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider