Ο Τσίπρας πρότεινε στον Τσακαλώτο θέση στο ευρωψηφοδέλτιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Τσίπρας πρότεινε στον Τσακαλώτο θέση στο ευρωψηφοδέλτιο
Η απήχηση που είχε η συγκέντρωση, εν είδει Συνεδρίου, του προηγούμενου Σαββάτου στο Γαλάτσι, έπεισε τον πρωθυπουργό ότι οι ευρωεκλογές πρέπει να αποκτήσουν αμιγώς πολιτικό χαρακτήρα.

Εν μέσω καταιγιστικών εξελίξεων για την υπόθεση Novartis η κυβέρνηση δείχνει να ασχολείται με την συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με τις πληροφορίες να επιμένουν ότι ενδεχομένως και εντός της ημέρας θα συνεδριάσουν τα κεντρικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ για τις οριστικές αποφάσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να δώσει πολιτική χροιά στις ευρωεκλογές για να καταδείξει την κρισιμότητά τους τόσο για το μέλλον της χώρας όσο και για τις εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας. Ως εκ τούτου πιθανολογείται ότι θα επιδιώξει ενίσχυση της ευρωλίστας του σχήματος ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με πολιτικά πρόσωπα, ενδεχομένως και υπουργούς, που θα κληθούν να δώσουν την μάχη των ευρωεκλογών.

Η απήχηση που είχε η συγκέντρωση, εν είδει Συνεδρίου, του προηγούμενου Σαββάτου στο Γαλάτσι, έπεισε τον πρωθυπουργό ότι οι ευρωεκλογές πρέπει να αποκτήσουν αμιγώς πολιτικό χαρακτήρα, κάτι που έχει κάνει ήδη η αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι συνιστούν δημοψήφισμα για την κυβέρνηση. Εξ αυτού του λόγου, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τις τελευταίες ημέρες «βολιδοσκόπησε» υπουργούς της κυβέρνησής του για να διερευνήσει σε ποιο βαθμό υπάρχει προθυμία για να ριχθούν στην μάχη των ευρωεκλογών.

Ένα από τα πρόσωπα που φέρεται να συζήτησε με τον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα ήταν και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος ωστόσο εμφανίζεται να αρνήθηκε λέγοντας ότι προτιμά να είναι υποψήφιος στην εθνική αναμέτρηση. Σημειωτέον πως το όνομα του υπουργού είχε ακουστεί και για την θέση του Έλληνα Επιτρόπου. Ένα από τα ονόματα που ακούγονται είναι και αυτό του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί κάποια απόφαση. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να πάρει τις τελικές του αποφάσεις τις επόμενες ώρες.

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό μετά την υπογραφή προγραμματικής διακήρυξης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ για συμπόρευσή τους στην Προοδευτική Συμμαχία δύο στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου θα συμπεριληφθούν ως υποψήφιοι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τις πληροφορίες πρόκειται για τον γραμματέα του κόμματος Στέργιο Καλπάκη και την Τζένη Αρσένη. Αμφότεροι συμμετείχαν στην σύσκεψη του Σαββάτου στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Επίσης οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υποψήφιος θα είναι από την «Γέφυρα» εκτός από τον Σπύρο Δανέλλη και ο Σωτήρης Βαλντέν.

Ο υπουργός Επικρατείας Χρ. Βερναρδάκης υπονόησε με δηλώσεις του ότι υποψήφιος μπορεί να είναι και ο ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider