Τσίπρας: Aποκρουστικές είναι οι πολιτικές που υλοποίησε ο κ. Μητσοτάκης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας: Aποκρουστικές είναι οι πολιτικές που υλοποίησε ο κ. Μητσοτάκης
Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε αποκρουστική την πολιτική των 15.000 δημοσίων υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Το μόνο που δεν είπε ο κ. Μητσοτάκης είναι ότι θα μας επισκεφθούν και εξωγήινοι αν δεν πάρει ισχυρή εντολή. Νομίζω ότι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση υπάρχει ένα δίλημμα. Αν θα συνεχίσουμε την πορεία προς τα μπροστά όλοι μαζί, ή αν θα γυρίσουμε πίσω στα χρόνια που ζήσαμε πρόσφατα σχετικά, πριν από πέντε χρόνια της διακυβέρνησης του κ. Σαμαρά με τον κ. Μητσοτάκη κορυφαίο Υπουργό, όπου η κοινωνία θα είναι πάλι σε μια μεγάλη αβεβαιότητα και ο καθένας θα είναι μόνος του να τα βγάζει πέρα» ανέφερε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του Star.

«Ο κ. Μητσοτάκης τα λέει αυτά, διότι θέλει να δημιουργήσει ένα κλίμα κινδυνολογίας σε σχέση με την επόμενη μέρα και να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. διότι φαντάζομαι ότι για να τα λέει αυτά βλέπει κάποιες τάσεις αποσυσπειρωτικές προς τις διακοπές, προς τη θάλασσα, 7 Ιουλίου είναι οι εκλογές και γι’ αυτό το λόγο κινδυνολογεί.

Αλλά ο ελληνικός λαός που προσέρχεται σε μια πολύ κρίσιμη αναμέτρηση για το μέλλον της χώρας, διότι ψηφίσει ποιος θα κυβερνήσει για τα επόμενα 4 χρόνια και με ποιο σχέδιο θα κυβερνήσει για τα επόμενα 4 χρόνια που είναι τα χρόνια που η Ελλάδα μπορεί πράγματι να εκτοξευθεί θα έλεγα εγώ, γιατί περάσαμε τα δύσκολα. Πρέπει να ξέρει ότι το δίλημμα είναι ένα και πολύ συγκεκριμένο. Εάν θα συνεχίσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω».

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε αποκρουστική την πολιτική των 15.000 δημοσίων υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Αποκρουστική ήταν η πολιτική που οδήγησε σε 300.000 λουκέτα στην αγορά σε 40% μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Αποκρουστική ήταν η πολιτική που οδήγησε την ανεργία στο 28% και δεκάδες χιλιάδες, εκατοντάδες χιλιάδες νέους ανθρώπους να φεύγουν στο εξωτερικό. Αυτή ήταν η αποκρουστική πολιτική».

Ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε «ποιο ήταν το βασικό αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας 2,5 χρόνια, 3 χρόνια τώρα με αρχηγό της τον κ. Μητσοτάκη; Και ποιο ήταν το βασικό της αφήγημα στις ευρωεκλογές; Ότι θα πρέπει να γίνουν μειώσεις φόρων. Αυτό δεν ήταν το βασικό αφήγημα; Και έρχεται σήμερα και αποκαλύπτει ότι το 2019 δεν θα κάνει καμία μείωση φορολογίας εάν εκλεγεί, διότι δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος και ότι το 2020, τον άκουσα σε μια συνέντευξή του προχθές στην Κρήτη, ότι τη μόνη μείωση που θα κάνει είναι στο ΦΠΑ στην εστίαση. Μα, αυτό το έχουμε κάνει ήδη.

Και τι λέει θα κάνει; Θα εφαρμόσει, εάν εκλεγεί, σκοπεύει να εφαρμόσει ένα κύμα μεταρρυθμίσεων με βάση το οποίο σκοπεύει, ελπίζει να δελεάσει τους Ευρωπαίους εταίρους, προκειμένου να μειώσουν τα πρωτογενή πλεονάσματα για να προχωρήσει σε αυτές τις φοροελαφρύνσεις τις οποίες έχει αναλύσει, αλλά σε βάθος 4ετίας.

Τις περισσότερες από αυτές, λέει, ότι σκοπεύει να τις κάνει στο τέλος της 4ετίας. Και εγώ σήμερα θέλω να θέσω δυο ερωτήματα. Τι να κάνω; Αφού δεν έρχεται απέναντί μου να αντιπαρατεθούμε, δια της τεθλασμένης. Τα θέτω σε εσάς για να τα ακούει ο ελληνικός λαός και να τα απαντήσει και ο κ. Μητσοτάκης σε μια επόμενη συνέντευξή του.

Πρώτο ερώτημα: για ποιο λόγο χρειάζεται να δελεάσει τους Ευρωπαίους εταίρους με κύμα μεταρρυθμίσεων για να ρίξουν τα πρωτογενή πλεονάσματα; Αφού εμείς οι ίδιοι έχουμε καταθέσει πρόταση συγκροτημένη, συγκεκριμένη, με τον Ειδικό Λογαριασμό, με την κατάθεση 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη ρευστότητα που έχουμε σήμερα στα δημόσια ταμεία που τα παραλάβαμε άδεια και σήμερα έχουν πάνω από 34 δισεκατομμύρια ρευστότητας, προκειμένου να μειωθούν κατά 1% τα πλεονάσματα από το 2020, δίχως να παραβιαστεί η συμφωνία με τους εταίρους μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider