Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να γίνει διάδοχος του ΠΑΣΟΚ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να γίνει διάδοχος του ΠΑΣΟΚ
Επί της ουσίας ο Αλέξης Τσίπρας διεκδικεί για τον ΣΥΡΙΖΑ τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην κεντροαριστερά.

Το νέο μοντέλο του ΣΥΡΙΖΑ που θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο την επομένη των εθνικών εκλογών περιγράφει πλέον ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν είναι τυχαίο ότι στην συνέντευξή του στο Star ο πρωθυπουργός μίλησε για τον σχεδιασμό του να μετατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο μεγάλο κόμμα της δημοκρατικής και προοδευτικής Παράταξης του τόπου. «Αυτή είναι η φιλοδοξία μου» είπε χαρακτηριστικά.

Αφορμή για τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στον νέο ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε η κριτική που δέχεται ο ίδιος και το κόμμα του από το ΚΙΝΑΛ για τις πρόσφατες αναφορές του στην μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και για τις σχέσεις που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια με την ευρωπαΊκή σοσιαλδημοκρατία. Ο πρωθυπουργός που δέχτηκε επίθεση από την κ. Γεννηματά για τα tweet του με αφορμή την επέτειο θανάτου του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ σχολίασε πως αναφέρθηκε στην μεγάλη μορφή, την ιστορική και ηγετική φυσιογνωμία που είχε σχέση αγάπης και μίσους με την Αριστερά για να θυμίσει πως τότε ο Ανδρέας μιλούσε για τους «μη προνομιούχους Έλληνες» και ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα αναφέρεται στους ‘πολλούς’. Πρόσθεσε δε ότι δεν μπορεί ένα κόμμα που είναι διάδοχο του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή του ΚΙΝΑΛ, να αυτοπροσδιορίζεται στο χώρο της δημοκρατικής παράταξης και της κεντροαριστεράς και να δουλεύει για την εγκαθίδρυση του κ. Μητσοτάκη στην διακυβέρνηση του τόπου.

Επί της ουσίας ο Αλέξης Τσίπρας διεκδικεί για τον ΣΥΡΙΖΑ τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην κεντροαριστερά. Όπως χαρακτηριστικά είπε «στη ζωή όταν δεν αλλάζεις γίνεσαι μνημείο του εαυτού σου». Τί υπονοούσε; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει κι άλλο και θα μετασχηματιστεί στην δημοκρατική παράταξη για να αποτελέσει την ραχοκοκαλιά του προοδευτικού πόλου. Μάλιστα στην συνέντευξή του είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα της σύγχρονης και ριζοσπαστικής Αριστεράς που αναζητεί την νέα του ταυτότητα στα σύγχρονα πολιτικά δεδομένα της Ευρώπης και της Ελλάδας, αντιμετωπίζοντας διαρκώς νέες προκλήσεις και ανοίγοντας νέους δρόμους. «Δεν είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 με τον ΣΥΡΙΖΑ του 2012, δεν είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ του 2019 με τον ΣΥΡΙΖΑ του 2015» είπε γι’ αυτό και ανέφερε ότι συγκροτήθηκε η Προοδευτική Συμμαχία.

Ο πρωθυπουργός προϊδεάζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανοιχτεί περισσότερο σε συλλογικότητες και σε πρόσωπα που προέρχονται από τον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας και μάλιστα ανακοίνωσε πως τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει σε μία σημαντική εκλογική συμμαχία/συνεργασία με τους Οικολόγους Πράσινους καθώς πιστεύει ότι το μέλλον της Αριστεράς τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα είναι η συμπόρευση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς με την αριστερή σοσιαλδημοκρατία και με την Πράσινη Αριστερά.

Μία πρώτη γεύση δόθηκε άλλωστε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με την συμμετοχή και στελέχους των Οικολόγων Πράσινων στην 6η θέση.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider