Τσίπρας: Ανέμενα κάποια δόση αυτοκριτικής από τον κ. Καραμανλή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας: Ανέμενα κάποια δόση αυτοκριτικής από τον κ. Καραμανλή
«Βρέθηκα στην πιο δυσάρεστη θέση να βρίσκομαι εκεί για να συμμαζέψω τα ασυμμάζευτα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αιχμές άφησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για τη χθεσινή ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Σε συνέντευξη του στο Open ο κ. Τσίπρας ανέφερε «μίλησε 16 λεπτά, πάνω κάτω 1,5 λεπτό για κάθε χρόνο σιωπής. Σεβαστή η επιλογή του αλλά δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι εγώ, όπως και όλοι οι πολίτες, ανέμενα να έχει κάποια δόση αυτοκριτικής για τα δικά του πεπραγμένα. Μπορεί να μην ήταν πρωθυπουργός στα μνημόνια, ωστόσο ήταν ο πρωθυπουργός που άφησε ανοιχτή την πόρτα στα μνημόνια», τόνισε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας πως «επέλεξε να φύγει, έχοντας πλήρη εικόνα της δημοσιονομικής κατάστασης στην οποία βρισκόταν η χώρα.

Ο επόμενος (σ.σ. ο Γ. Παπανδρέου) μάλλον δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε, έλεγε «λεφτά υπάρχουν», οδήγησε τη χώρα στην «αγκαλιά» του ΔΝΤ και αυτός επέλεξε να φύγει και να παραδώσει στον επόμενο, σε ένα μη εκλεγμένο πρωθυπουργό.

Ο μεθεπόμενος, ο κ. Σαμαράς μιλούσε για Ζάππεια και επέλεξε να παραδώσει τη χώρα στο λεγόμενο σχέδιο της «αριστερής παρένθεσης», λεηλατημένη χώρα, με άδεια ταμεία». «Βρέθηκα στην πιο δυσάρεστη θέση να βρίσκομαι εκεί για να συμμαζέψω τα ασυμμάζευτα».

Αναφερόμενος στην επικοινωνιακή εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε πως το YouTube έχει γεμίσει με διαφημιστικά βίντεο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έθεσε θέμα χρηματοδότησης και πώς η ΝΔ καλύπτει αυτή τη δαπάνη.

Σχετικά με το αν μπορεί να ανατραπεί το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας, υπογράμμισε: «Δεν πρόκειται για το ίδιο ματς. Δεν είναι το δεύτερο ημίχρονο. Όταν ανοίξουν οι κάλπες η ΝΔ δεν θα έχει 500 χιλιάδες ψήφους περισσότερες. Το αποτέλεσμα δεν θα κρίνει πόσους θα στείλουμε στο ευρωκοινοβούλιο, αλλά ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη μέρα.

Ο λαός θα προσέλθει με τελείως διαφορετικά κριτήρια. Δεν αμφισβητώ ότι έχει δημιουργηθεί μια ψυχολογία παράστασης νίκης για τη ΝΔ. Εκεί έγκειται και η δυσκολία, αλλά εγώ πήρα την ευθύνη και πήγα σε εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα που έχει πάρει δανεικούς ψηφοφόρους. Δεν είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ το 36% που μας ψήφισε τον Ιανουάριο του 2015. Το αξιοποιήσαμε με εντιμότητα, βγάζοντας τη χώρα από τα μνημόνια. Ανταποδώσαμε την μεγάλη ευθύνη και τιμή που μας έκαναν. Στις Ευρωεκλογές κατεγράφη μια δυσαρέσκεια, με την αποχή από την κάλπη και με την προτίμηση μικρότερων κομμάτων. Στις Ευρωεκλογές του 2014 πήρε 10 μονάδες λιγότερα από τις βουλευτικές του 2015».

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε παράλληλα πως αν το κόμμα του είναι πρώτο, η χώρα δεν πρόκειται να μείνει ακυβέρνητη «Στις 8 Ιουλίου και μια ψήφο να είμαστε μπροστά, θα υπάρξει κυβέρνηση. Είμαστε κόμμα συνεργασίας. Θα υπάρχει προοδευτική κυβέρνηση, με προοδευτική κατεύθυνση. Ακραίο το σενάριο της συγκυβέρνησης με ΝΔ.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider