Τσίπρας: Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι στρατηγική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας: Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι στρατηγική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ
«Θα δουλέψουμε ώστε αυτή η “εκλογική ήττα” να αποδειχτεί πρόσκαιρη», τόνισε ο απερχόμενος πρωθυπουργός κατά τις δηλώσεις του για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Την άποψη πως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι στρατηγική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά τις δηλώσεις του για το εκλογικό αποτέλεσμα από το Ζάππειο Μέγαρο τονίζοντας ότι «θα δουλέψουμε ώστε αυτή η “εκλογική ήττα” να αποδειχτεί πρόσκαιρη». Παράλληλα τόνισε ότι η λαϊκή ετυμηγορία είναι απόλυτα σεβαστή και πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ετοιμαστεί για την επόμενη ημέρα.

«Οι πολίτες έκαναν την επιλογή τους. Η λαϊκή ετυμηγορία είναι απόλυτα σεβαστή» σημείωσε ο κ. Τσίπρας συμπληρώνοντας ότι επικοινώνησε με κ. Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί για την νίκη του.

Όπως είπε «στην Δημοκρατία η αλλαγή στην διακυβέρνηση δεν είναι παράλογη εξέλιξη αλλά αποτελεί την πεμπτουσία της».
Εκφράζοντας για ακόμα μια φορά ότι θα σεβαστεί την λαϊκή βούληση σημείωσε ότι δεν προτίθεται να επαναλάβει τα όσα έκανε ο προκάτοχός του. «Αύριο θα τον υποδεχτώ στο πρωθυπουργικό γραφείο για να παραδώσω την κυβέρνηση».

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖA που έδωσαν αυτόν τον δύσκολο προεκλογικό αγώνα μιας, κι όπως είπε, πρώτη φορά είχαμε εθνικές εκλογές μετά από ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

Παράλληλα ευχήθηκε «η επάνοδος της ΝΔ στην διακυβέρνηση του τόπου να μην γίνει αφορμή ρεβανσισμού κι εκδικητικότητας ιδίως απέναντι σε βασικές κατακτήσεις των εργαζομένων» και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εδώ ισχυρός στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερθείς στην διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «πριν από 4,5 χρόνια αναλάβαμε διακυβέρνηση του τόπου, με άγνοια κινδύνου ίσως, και πολεμήσαμε με το κεφάλι ψηλά. Σήμερα, με το κεφάλι ψηλά, αποδεχόμαστε την λαϊκή ετυμηγορία, γνωρίζοντας ότι η Ελλάδα που παραδίδουμε δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα που παραλάβαμε. Σήμερα παραδίδουμε μια χώρα ελεύθερη ξανά, με 37 δισ. στα Ταμεία του Κράτους, με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, με τα χαμηλότερα ιστορικά επιτόκια δανεισμού και με ανακτημένο κύρος». Για να επιτευχθεί αυτό, όπως εξήγησε ο κ. Τσίπρας, πήραμε δύσκολες αποφάσεις και αναλάβαμε βαρύ πολιτικό κόστος το οποίο σήμερα πληρώνουμε».

«Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι το 2015 λάβαμε ένα δάνειο από προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες, οι οποίοι μας έδωσαν ένα μεγάλο ποσοστό και μας έφεραν στην κυβέρνηση με στόχο να βγάλουμε την χώρα από το καθεστώς της επιτροπείας. Νομίζω το αποπληρώσαμε αυτό το δάνειο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την επόμενη ημέρα ανέφερε ότι «θα είμαστε παρόντες και παρούσες για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα των αδυνάμων αλλά και τις αξίες μας και ταυτόχρονα θα προετοιμαστούμε ώστε πιο ώριμοι να επιστρέψουμε σε θέσεις κυβερνητικής ευθύνης όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου».

«Σήμερα κλείνει για εμένα και τον ΣΥΡΙΖΑ ένας μεγάλος κύκλος θα αποτιμήσουμε τα λάθη και τα σωστά που κάναμε και δεν θα αρνηθώ να αναλάβω τις ευθύνες που μου αναλογούν, όπως έκανα πάντα. Στη ζωή μου έχω μάθει να αγωνίζομαι και να παλεύω - όποιος άλλωστε δεν αγωνίζεται, δεν κάνει λάθη. Όταν όμως πέφτει, πρέπει να σηκώνεται και να συνεχίζει να μάχεται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider