Μητσοτάκης για τη λειτουργία του 112: «Κάναμε αυτό που οφείλαμε»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης για τη λειτουργία του 112: «Κάναμε αυτό που οφείλαμε»
Σε εφαρμογή βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου η λειτουργία του ευρωπαϊκού αριθμού άμεσης ανάγκης 112.

«Χωρίς καθυστερήσεις» τέθηκε σε εφαρμογή η λειτουργία του ευρωπαϊκού αριθμού άμεσης ανάγκης 112, δήλωσε μέσα από ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό, στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όπως είχαμε ανακοινώσει και χωρίς καθυστερήσεις, κάναμε αυτό που οφείλαμε. Μέσα σε ένα μήνα θέσαμε σε λειτουργία την ενδιάμεση λύση για το σύστημα 112. Για να μπορεί η πολιτεία να ενημερώνει τους πολίτες για έκτακτες και επικίνδυνες καταστάσεις όταν αυτές είναι προβλέψιμες».

Το πρωί του Σαββάτου τέθηκε σε εφαρμογή η λειτουργία του 112

Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου η λειτουργία του ευρωπαϊκού αριθμού άμεσης ανάγκης 112, όπως είχε δώσει εντολή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και υλοποιείται από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Όπως έγινε γνωστό από την Πολιτική Προστασία, λειτουργούν πλέον τα δύο κέντρα του 112, καθώς ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση όσων τα στελεχώνουν και πλέον θα μπορούν να στέλνονται μηνύματα στα κινητά όλων των πολιτών, σε ολόκληρη τη χώρα, 24 ώρες το 24ωρο για επτά μέρες την εβδομάδα.

Ένα από τα πρώτα SMS αφορούν τον ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς στον οποίο βρίσκονται αρκετές περιοχές σήμερα και προτρέπει τους πολίτες να είναι προσεκτικοί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider