Καταστατικό συνέδριο στον ΣΥΡΙΖΑ ζητά η Ρένα Δούρου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καταστατικό συνέδριο στον ΣΥΡΙΖΑ ζητά η Ρένα Δούρου
«Εγώ δεν βάζω από την πίσω πόρτα την εκλογή του προέδρου από τη βάση», ξεκαθαρίζει η Ρένα Δούρου.

Συνέδριο στον ΣΥΡΙΖΑ «που εκ των πραγμάτων θα είναι και καταστατικό» ζητά η Ρένα Δούρου, σημειώνοντας πως οι οποιεσδήποτε αποφάσεις, όπως ο τρόπος εκλογής του προέδρου, «θα πρέπει να παρθούν με διαφανείς διαδικασίες».

«Εγώ δεν βάζω από την πίσω πόρτα την εκλογή του προέδρου από τη βάση, αυτό που λέω είναι ότι θέλω να πάω σε ένα Συνέδριο που εκ των πραγμάτων θα είναι και καταστατικό και οι οποιεσδήποτε τέτοιες αποφάσεις θα πρέπει να παρθούν με διαφανείς διαδικασίες» είπε η τέως περιφερειάρχης Αττικής μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Η Ρένα Δούρου μίλησε «μια σειρά από πιο σημαντικά θέματα στα οποία δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε» και άφησε αιχμές για το πώς λήφθηκαν αποφάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν: «Οποιαδήποτε απόφαση πρέπει να παρθεί με διαφανείς δημοκρατικές διαδικασίες. Και ο νοών νοείτω. Γιατί λιγότερο σημασίας αποφάσεις έχουν κατά καιρούς παρθεί σε παράκεντρα, είτε κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής εξουσίας είτε κατά τη διάρκεια των χρόνων που βρεθήκαμε στην αξιωματική αντιπολίτευση, μείζονα ή ήσσονα τα οποία τα βρήκαμε μπροστά μας».

«Είτε για το όνομα, είτε για την εκλογή του προέδρου, είτε για τη σύσταση των οργάνων (...) θα πρέπει να συζητηθούν εντός του συνεδρίου, άρα καθιστούν το συνέδριο είτε θέλουν κάποιοι είτε όχι και κατασταστικό» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider