Οι επόμενες κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Novartis

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι επόμενες κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Novartis
Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται σήμερα να απαντήσει συνολικά στις επιστολές του Προέδρου της Βουλής.

Στην «πρώτη γραμμή» για τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να βρίσκεται η υπόθεση Novartis, με την ηγεσία του κόμματος να είναι αποφασισμένη να μην προχωρήσει στην αντικατάσταση των Τζανακόπουλου και Πολάκη στην Προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Οι προθέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν διαφανεί από την Παρασκευή κιόλας, όταν κι έφτασε η απάντηση του προέδρου της Βουλής, κ. Τασούλα, ο οποίος ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας να προχωρήσει στην αντικατάσταση των δύο βουλευτών του. Από την πρώτη στιγμή σημειώνονταν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν πρόκειται να υπάρξει αντικατάσταση, καθώς θα «νομιμοποιούνταν» με αυτόν τον τρόπο μια απόφαση που το κόμμα της Κουμουνδούρου χαρακτηρίζει ως «παράνομη και αντικοινοβουλευτική».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται σήμερα να απαντήσει συνολικά στις επιστολές του Προέδρου της Βουλής και να επισημαίνει πως ως πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει την αποκλειστική δικαιοδοσία, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα, να ορίσει ποια θα είναι τα μέλη της επιτροπής.

Παραμένει πάντως άγνωστο εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσει να αποχωρήσει από την επιτροπή ή θα συνεχίσει με τους υπόλοιπους εκπροσώπους του (Γιάννης Ραγκούσης, Σπύρος Λάππας, Γιάννης Γκιόλας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Δώρα Αυγέρη). Σήμερα εξάλλου αναμένεται να συνεδριάσει το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, όπου θα ληφθούν και οι σχετικές αποφάσεις.

Επίσης, όσον αφορά το έγγραφο της Ελένης Τουλουπάκη που είδε το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με το οποίο δύο από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες είναι οι ίδιοι που είχαν μιλήσει στις Αμερικανικές αρχές το 2016, από τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως αυτό αποδεικνύει πως δεν υπήρξε καμία σκευωρία.

«Ούτε οι εισαγγελικές αρχές, τις οποίες εμπλέκει η ΝΔ μέσα στον πανικό της στη δήθεν σκευωρία, ούτε κανένα στέλεχος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να "υπαγόρευσαν" στους μάρτυρες τι θα καταθέσουν στην ελληνική Δικαιοσύνη, αφού είχαν ήδη κάνει αντίστοιχες καταγγελίες στο FBI από το καλοκαίρι του 2016. Η μόνη περίπτωση να ισχύουν πλέον τα περί σκευωρίας, είναι να πουν από τη ΝΔ με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι σε αυτήν εμπλέκεται και το FBI!» έλεγαν χαρακτηριστικά από την Κουμουνδούρου.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider