Δεν κάνει βήμα πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ για την Προανακριτική

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν κάνει βήμα πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ για την Προανακριτική
Με την χθεσινή του επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Τασούλα ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τους δύο βουλευτές.

Κανένα περιθώριο «συμβιβαστικής λύσης» δεν αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά στην εξαίρεση του Τζανακόπουλου και του Πολάκη από την προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίζεται αποφασισμένη να μην κάνει ούτε… βήμα πίσω και καθιστά σαφές σε όλους τους τόνους πως δεν πρόκειται να δεχτεί την εξαίρεση την οποία άλλωστε χαρακτηρίζει ως μια παράνομη απόφαση της πλειοψηφίας της Επιτροπής η οποία θέλει να επιβληθεί στην μειοψηφία.

Με την χθεσινή του επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Τασούλα ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τους δύο βουλευτές σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως δεν θα «συμπράξω στη στέρηση δικαιωμάτων από αντιπροσώπους του ελληνικού λαού. Εφόσον λοιπόν το επιλέγετε, ας αναλάβετε μόνος αυτήν την ευθύνη» κατέληγε η επιστολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηματικό πλέον παραμένει το αν την Πέμπτη, που θα συνεδριάσει και πάλι η επιτροπή θα καταθέσει ο πρώτος μάρτυρας, που είναι ο Κωνσταντίνος Φρουζής με την Κουμουνδούρου να υποστηρίζει πως δεν είναι τυχαίο, πως η αίτηση για την εξαίρεση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε ακριβώς πριν την συγκεκριμένη κατάθεση.

Συγκεκριμένα, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν πως τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και το ΚΙ.ΝΑΛ δεν επιθυμούσαν στην εξέταση του Φρουζή, αλλά και του Μανιαδάκη να βρίσκονται οι Τζανακόπουλος και Πολάκης, αφού όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά «επιθυμούν να απαλλάξουν από το βάσανο πολλών καίριων ερωτήσεων τους μάρτυρες που θα έρθουν στην Προανακριτική».

Χαλάρωση με ποτό στου Ψυρρή

Ο Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν χθες το βράδυ σε μαγαζί στου Ψυρρή, όπου είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να συζητήσουν τόσο τις πολιτικές εξελίξεις, όσο και το θέμα της διεύρυνσης του κόμματος και την πορεία της εγγραφής των νέων μελών.

Υπήρξε μάλιστα αναλυτική συζήτηση σχετικά με τις επαφές που κάνουν οι βουλευτές του κόμματος με τις οργανώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα με τον πρόεδρο του κόμματος να σημειώνει πως είναι πολύ σημαντικό να μην μείνει ούτε… γειτονιά που οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρεθούν για να ενημερώσουν τον κόσμο και να συμβάλουν στο άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider