Τα «τρία συν ένα» αντιπολιτευτικά μέτωπα του ΣΥΡΙΖΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα «τρία συν ένα» αντιπολιτευτικά μέτωπα του ΣΥΡΙΖΑ
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικεντρώθηκε χθες στους αλλαγές του ποινικού κώδικα που χαρακτηρίζει «δώρο» στους τραπεζίτες.

Οι αλλαγές στον ποινικό κώδικα, η Novartis και το προσφυγικό βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην… πρώτη γραμμή της αντιπολιτευτικής γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όμως ήδη ετοιμάζεται για την αντιπαράθεση στον προϋπολογισμό που πρόκειται να καταθέσει η Νέα Δημοκρατία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικεντρώθηκε χθες στους αλλαγές του ποινικού κώδικα που χαρακτηρίζει «δώρο» στους τραπεζίτες, μια διάταξη από την οποία πήρε αποστάσεις και ο βουλευτής της ΝΔ, Ιωάννης Μπουγάς ο οποίος υποστήριξε πως το συγκεκριμένο άρθρο (390) «έχει προβληματική αιτιολογία».

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως πρέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πάρει θέση για την ακραία ρητορική στελεχών της κυβέρνησης του, στο ζήτημα των προσφύγων. Χαρακτηριστικά, στελέχη της Κουμουνδούρου αναφέρονταν χθες στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Βουλής, κ. Αθανασίου, ο οποίος μίλησε για «αλλοίωση πληθυσμού» στη Λέσβο και επεσήμαιναν πως ο πρωθυπουργός με τη σιωπή του συνεχίζει να «αγκαλιάζει σιωπηρά τις ακραία δεξιές απόψεις».

Ψηλά στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται και το ζήτημα της Novartis, με τους Τζανακόπουλο και Πολάκη να είναι δεδομένο πως αύριο θα παρουσιαστούν κανονικά στην επιτροπή της προανακριτικής του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, έχοντας ως στόχο να δείξουν πέρα πάσης αμφιβολίας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται την εξαίρεση τους.

Κι ενώ τα τρία παραπάνω θέματα αφορούν την επικαιρότητα, στον ΣΥΡΙΖΑ ήδη ετοιμάζονται και για την αντιπαράθεση στο ζήτημα του προϋπολογισμού, έχοντας ήδη εκφράσει αρκετές αντιρρήσεις με βάση το προσχέδιο που παρουσίασε η Νέα Δημοκρατία.

Το… φλερτ με στέλεχος του ΚΙ.ΝΑΛ

Μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να μην παραδέχονται, επισήμως, πως η διεύρυνση του κόμματος δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο τα μέλη, αλλά και τα στελέχη του, όμως δεν αποκλείεται στο (άμεσο) μέλλον να υπάρξει ενίσχυση και σε αυτόν τον τομέα, με… μεταπηδήσεις από το ΚΙ.ΝΑΛ στην Κουμουνδούρου.

Συγκεκριμένα, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται κουβέντα για ένα από τα παλιά και πλέον αναγνωρίσιμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, το οποίο το τελευταίο διάστημα παίρνει συνεχώς αποστάσεις από την ηγεσία του ΚΙ.ΝΑΛ και την γραμμή που αυτή χαράζει. Την ίδια στιγμή φαίνεται να συντάσσεται με τη γραμμή που χαράζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κι όπως σημειώνεται «ποτέ μια τέτοια εξέλιξη δεν μπορεί να είναι ... τυχαία».

Δεν αποκλείεται λοιπόν το «φλερτ» του έμπειρου πολιτικού με τον ΣΥΡΙΖΑ να εξελιχθεί σε επίσημη «συμβίωση» και μάλιστα σχετικά σύντομα.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider