Μητσοτάκης για Λάνθιμο: «Είναι ένας πρωτοπόρος Έλληνας»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης για Λάνθιμο: «Είναι ένας πρωτοπόρος Έλληνας»
Με post στο facebook ο πρωθυπουργός εκθείασε τον Γ. Λάνθιμο

«Ένας πρωτοπόρος Έλληνας μεταξύ των κορυφαίων του διεθνούς κινηματογράφου! Μπράβο στον Γιώργο Λάνθιμο για τη διάκρισή του στις φετινές Χρυσές Σφαίρες, με την ταινία του «Poor Things». Ένα ακόμη βραβείο μετά τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία που αναδεικνύει τον Γιώργο σε έναν από τους πιο μεγάλους σύγχρονους σκηνοθέτες», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Δικαιώνεται, έτσι, η τολμηρή ματιά του δημιουργού στην προσέγγιση επίκαιρων και, ταυτόχρονα, διαχρονικών θεμάτων μέσα από εκφραστικούς τρόπους με το δικό του μοναδικό στίγμα. Αποδεικνύοντας ότι το σινεμά παραμένει τέχνη για τους πολλούς, που γεφυρώνει την προσωπική αναζήτηση με τους κοινούς προβληματισμούς.

Είμαστε όλοι υπερήφανοι. Συγχαρητήρια και πάλι!».

Μενδώνη: «Η απονομή των δύο χρυσών σφαιρών αποτελούν έναν λαμπρό πρόλογο στα όσα επακολουθούν»

«Με τις δυο «Χρυσές Σφαίρες» που απονεμήθηκαν στον Γιώργο Λάνθιμο, για την ταινία του "Poor Things", σε συνέχεια του «Χρυσού Λέοντα» με τον οποίο τιμήθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας, αναγνωρίζεται η απίθανη δημιουργικότητά του, καθώς ανοίγει νέους δρόμους έκφρασης, στην κινηματογραφική τέχνη», αναφέρει σε σημερινή δήλωσή της η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Και καταλήγει: «Ο Γιώργος Λάνθιμος με τις δημιουργίες του, πρωταγωνιστεί ίσως στην πιο ανταγωνιστική αγορά της εποχής μας. Πιστεύω πως η απονομή των δύο χρυσών σφαιρών αποτελούν έναν λαμπρό πρόλογο στα όσα επακολουθούν».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα, καινοτόμα, διοικητική διάρθρωση για την Εθνική Ασφαλιστική, με επίκεντρο τον πελάτη και τις ανάγκες του

Ναυσιπλοΐα: Σταθερός ο αριθμός των περιστατικών πειρατείας το 2023 παρά τις εντάσεις στην Ερυθρά Θάλασσα

Λαμπρός ο Εορτασμός των Θεοφανείων στον Δήμο Πύλου-Νέστορος

gazzetta
gazzetta reader insider insider