Έρχεται κι επίσημα στην Ελλάδα το OnePlus Nord - Τιμή και χαρακτηριστικά

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχεται κι επίσημα στην Ελλάδα το OnePlus Nord - Τιμή και χαρακτηριστικά
H νέα προσιτή 5G πρόταση της κινεζικής εταιρείας, που έρχεται κι επίσημα στη χώρα μας.

Τον επόμενο μήνα θα κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα το νέο smartphone της OnePlus, One Plus Nord, το οποίο παρουσιάστηκε στο ευρύ κοινό την Τρίτη μέσα από ένα ιδιαίτερο διαδικτυακό λανσάρισμα με την βοήθεια της επαυξημένης πραγματικότητας.

Το νέο κινητό της κινεζικής εταιρείας, αποτελεί μια προσιτή 5G πρόταση με ισχυρά χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα φορά επεξεργαστή Snapdragon 765 και έχει χαρακτηριστικά όπως οθόνη με ρυθμό ανανέωσης 90Hz, λειτουργικό OxygenOS, ταχεία φόρτιση Warp Charge 30T, Fluid AMOLED οθόνη κ.ά. κι όλα αυτά σε τιμή που ξεκινά από τα 449 ευρώ.

Όσον αφορά στις φωτογραφικές του επιδόσεις το κινητό διαθέτει κάμερα ευρείας γωνίας 8 MP, κάμερα macro και αισθητήρα βάθους για να μια ευέλικτη και διαφορετική εμπειρία φωτογραφίας καθώς και αισθητήρα Sony IMX586 48 MP, ίδιο με αυτό του πιο ακριβού μοντέλου OnePlus 8 και κάμερες. Το μεγάλο διάφραγμα του συγκεκριμένου αισθητήρα f / 1,75 αφήνει μεγάλη ποσότητα φωτός να περάσει και με την βοήθεια του οπτικού σταθεροποιητή (OIS) μειώνει το θόλωμα και την αστάθεια, τόσο στις φωτογραφίες όσο και στα βίντεο.

Εξοπλισμένο με Nightscape, τόσο στον πίσω κύριο φακό όσο και στην κάμερα ευρείας γωνίας, οι νυχτερινές λήψεις γίνονται μέσω προηγμένης υπολογιστικής φωτογραφίας δίνοντας πολύ καλά αποτελέσματα. Για την ακρίβεια με το Nightscape, το OnePlus Nord τραβά έως και εννέα διαφορετικές εικόνες, σε διαφορετικές λήψεις και τις συνθέτει μαζί σε δευτερόλεπτα ώστε να αποτυπώσει πιο καθαρές, φωτεινές και ρεαλιστικές φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό.

Όσον αφορά στις selfie κάμερες η μια έχει ανάλυση 32 MP και η δεύτερη υπερευρυγώνια μπροστινή κάμερα προσφέρει ανάλυση 8MP με το οπτικό πεδίο της να φθάνει τις 105 μοίρες. Μάλιστα με την ρύθμιση διπλής μπροστινής κάμερας και τους προηγμένους αλγόριθμους επεξεργασίας εικόνας το Nord προσφέρει έξτρα ευκρίνεια που αποτυπώνει και τις λεπτομέρειες. Επιπλέον υποστηρίζεται και η λήψη βίντεο σε ανάλυση 4K έως 60 fps. .

Η Fluid AMOLED οθόνη του Nord είναι 6,44 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 90 Hz, προσφέροντας επίσης 2.048 επίπεδα αυτόματης φωτεινότητας για ομαλότερες μεταβάσεις φωτεινότητας και μεγαλύτερη άνεση στα μάτια.

Χάρη στον επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 765G 5G το κινητό έχει βελτιωμένες ταχύτητες CPU, 30% ταχύτερη απόδοση γραφικών από τον προκάτοχό του και έναν αποκλειστικό κινητήρα AI που προσφέρει κορυφαίες gaming αποδόσεις.

Κατά τα λοιπά η RAM είναι έως και 12 GB και έχει προεγκατεστημένο το OxygenOS 10.5, το πιο πρόσφατο και ταχύτερο λογισμικό της OnePlus, με λειτουργίες όπως Dark Mode, Zen Mode και ένα σύνολο customization επιλογών που επιτρέπουν στους χρήστες να αλλάξουν τα πάντα, από σχήματα εικονιδίων έως κινούμενα σχέδια δακτυλικών αποτυπωμάτων. Τέλος το OnePlus Nord υποστηρίζει ταχεία φόρτιση της μπαταρίας, μέσω Warp Charge 30T.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider