Ελεύθερη πτώση 77% στα τουριστικά έσοδα - Στα 4 δισ. έκλεισε το 10μηνο

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελεύθερη πτώση 77% στα τουριστικά έσοδα - Στα 4 δισ. έκλεισε το 10μηνο

Στα 4 δισεκατομμύρια ευρώ αναμένεται να κλείσουν τα έσοδα της χώρας από τον τουρισμό σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, για τα τουριστικά έσοδα των πρώτων 10 μηνών του έτους και δεδομένου του lockdown που έχει επιβληθεί από τον Νοέμβριο στη χώρα.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος, οι τουριστικές εισπράξεις διαμορφώθηκαν στα 4,035 δισ. ευρώ, 77% λιγότερες δηλαδή από τις εισπράξεις στο αντίστοιχο διάστημα του 2019, οι οποίες έφτασαν το 10μηνο του 2019 τα 17,5 δισ. ευρώ ενώ άγγιξαν τα 18,2 δισ. ευρώ στο σύνολο του προηγούμενου έτους. Να θυμίσουμε ότι το αντίστοιχο νούμερο της προηγούμενης χρονιάς ήταν 15,5 δισ. ευρώ.

Στα ίδια επίπεδα ήταν και η μείωση των αφίξεων μη κατοίκων ταξιδιωτών, κατά 76,1%, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΤτΕ για το δεκάμηνο.

Μόνο για το μήνα Οκτώβριο, οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών και οι σχετικές εισπράξεις μειώθηκαν κατά 65,6% και 64% αντίστοιχα σε σχέση με τον περυσινό Οκτώβριο. Ειδικότερα, οι εισπράξεις του Οκτωβρίου φέτος ήταν μόλις στα 526 εκατ. ευρώ από 1,46 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2019 και 1,46 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μηνα του 2018.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα είναι αρκετά χαμηλότερα και από τις αρχικές εκτιμήσεις των φορέων και του αρμόδιου υπουργείου οι οποίες με το ξέσπασμα της πανδημίας έκαναν λόγο για 8 δισ. ευρώ το 2020 και στη συνέχεια έβαιναν μειούμενες φτάνοντας στα 5 δισ. ευρώ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider