Αποφάσεις για εμβολιασμό παιδιών και εφήβων εντός του Ιουλίου - Προς σύσταση προσανατολίζεται η Επιτροπή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αποφάσεις για εμβολιασμό παιδιών και εφήβων εντός του Ιουλίου - Προς σύσταση προσανατολίζεται η Επιτροπή
Σημειώνεται ότι για τις ηλικίες 12-15 ετών έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) έχει λάβει το εμβόλιο των BioNTech.

Προς σύσταση για εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 12-17 ετών προσανατολίζεται η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία συνεδρίασε σήμερα σχετικά με το στέλεχος Δέλτα και τον εμβολιασμό των παιδιών.

Η σύσταση θα αφορά στον εμβολιασμό των εφήβων ηλικίας 15-17 ετών και των παιδιών ηλικίας 12-17 ετών με υποκείμενα νοσήματα, καθώς η Επιτροπή, παρότι έχουν παρουσιαστεί δεδομένα ασφάλειας για το εμβόλιο σε αυτές τις ηλικίες, εμφανίζεται ακόμα διστακτική. Επιπλέον, δεν υπάρχουν ακόμα επαρκή δεδομένα σχετικά με τις επιπτώσεις της μετάλλαξης Δέλτα σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα. Ειδικά για τους εφήβους από 16 έως 17 ετών, υπάρχουν επαρκή δεδομένα ασφαλείας αλλά και ωφέλειας από τον εμβολιασμό τους.

Ωστόσο, πρόκειται για απλή σύσταση και όχι για υποχρεωτικότητα και δεν αναμένεται να τεθεί ο εμβολιασμός ως προϋπόθεση για να πάνε τα παιδιά στο σχολείο.

Σημειώνεται ότι για τις ηλικίες 12-15 ετών έγκριση στην Αμερική, την Ευρώπη και τον Καναδά έχει λάβει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, ενώ η Moderna έχει ήδη αιτηθεί στις αντίστοιχες ρυθμιστικές αρχές για την χορήγηση του εμβολίου της στις ηλικίες άνω των 12 ετών.

Σχετικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την επόμενη εβδομάδα. Σε κάθε περίπτωση, εάν η Επιτροπή δώσει το "πράσινο φως" η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει άμεσα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider