«Άνοιγμα» στην ελληνική τουριστική αγορά από την Apple Leisure Group

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Άνοιγμα» στην ελληνική τουριστική αγορά από την Apple Leisure Group
Την διαχείριση τριών ελληνικών ξενοδοχείων της Hotel Investment Partners (HIP) σε Κρήτη, Κέρκυρα και Ζάκυνθο αναλαμβάνει η ALG.

Την διαχείριση τριών ελληνικών ξενοδοχείων, των πρώτων ευρωπαϊκών ξενοδοχείων εκτός ισπανικών συνόρων που αναλαμβάνει, ανακοίνωσε η Apple Leisure Group, ο αμερικανικός όμιλος διαχείρισης ταξιδίων, φιλοξενίας και αναψυχής από την Β. Αμερική.

Συγκεκριμένα η ALG αναλαμβάνει τη διαχείριση τριών ξενοδοχείων της Hotel Investment Partners (HIP) σε Κρήτη, Κέρκυρα και Ζάκυνθο, συνολικής δυναμικότητας 845 δωματίων, τα οποία θα διευθύνονται από την AMResorts , την εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχειακών brands της ALG. Τα ξενοδοχεία της Κρήτης και της Κέρκυρας θα λειτουργούν υπό τo brand της Dreams Resorts & Spa ενώ αυτό της Ζακύνθου θα περάσει στα Alua Hotels & Resorts.

Ειδικότερα, το πεντάστερο συγκρότημα της Κρήτης, δυναμικότητας 357 δωματίων βρίσκεται στην παραλία των Χανίων Μάλεμε και θα φέρει το όνομα Dreams Crete. Αντίστοιχα η μονάδα της Κέρκυρας εξίσου πεντάστερη είναι δυναμικότητας 327 δωματίων και θα φέρει το όνομα Dreams Corcyra. Τέλος αυτή της Ζακύνθου η οποία θα λειτουργεί ως τετράστερη μονάδα 161 δωματίων θα ονομαστεί «Alua Soul Plagos Beach». Τα τρία ξενοδοχεία τα οποία η HIP θα ανακαινίσει για να συνάδουν με τα στάνταρ της AMResorts, θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους από το καλοκαίρι του 2022.

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα αποτελεί την δεύτερη ευρωπαϊκή αγορά στην οποία επεκτείνεται η εταιρεία. Το 2019 η ALG είχε ενσωματώσει 19 ξενοδοχεία στη μεγαλύτερη τουριστική αγορά της Νότιας Ευρώπης, την Ισπανία, τα οποία εδράζονται σε Βαλεαρίδες και Κανάρια νησιά.

«Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη και η άφιξή μας στην ελληνική αγορά έρχεται μετά από μακρύ σχεδιασμό για την επέκτασή μας πέραν της Ισπανίας», ανέφερε σχετικά ο κ. Javier Águila, επικεφαλής για την Ευρώπη και την Παγκόσμια Στρατηγική στην Apple Leisure Group.

Όσο για την HIP να υπενθυμίσουμε ότι εξαγοράστηκε το 2017 από την Blackstone, ένα από τα μεγαλύτερα αμερικανικά private equity funds με συνολικά κεφάλαια υπό διαχείριση ύψους 545 δισ. δολαρίων. Έπειτα από αλλεπάλληλες εξαγορές που ακολούθησαν το χαρτοφυλάκιο της HIP διευρύνθηκε σε 64 ξενοδοχεία στη Μεσόγειο με 19.248 δωμάτια, αποτελώντας σήμερα τον τρίτο μεγαλύτερο επενδυτή σε ευρωπαϊκά ξενοδοχεία, μετά την Pandox και την Covivio με παρουσία στην Ισπανία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία. Τον Σεπτέμβριο του 2019 η εταιρεία πραγματοποίησε την πρώτη μεγάλη επένδυσή της στη χώρα μας μέσω της εξαγοράς πέντε ξενοδοχειακών μονάδων της Louis Hotels δυναμικότητας 1.464 δωματίων έναντι 178,6 εκατ. ευρώ. Με την επέκταση στη χώρας μας, η εταιρεία έχει στο ευρωπαϊκό δυναμικό της συνολικά 22 μονάδες και 7.205 δωμάτια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider