Πετρέλαιο: Η αγορά «δεν πείθεται» από την αύξηση των αποθεμάτων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Η αγορά «δεν πείθεται» από την αύξηση των αποθεμάτων
Άνοδο καταγράφει το πετρέλαιο την Πέμπτη.

Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη λαμβάνοντας ώθηση από τη μείωση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ και τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν και της Βενεζουέλας.

Τα αυξημένα αποθέματα των ΗΠΑ δεν δείχνουν να μπορούν να συγκρατήσουν τις τιμές με το μπρεντ να διαμορφώνεται (στις 12.00 ώρα Ελλάδος) στα 75,28 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,95% και το αργό να διαπραγματεύεται στα 66,13 δολάρια σημειώνοντας άνοδο κατά 0,36%.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης έφθασαν στα υψηλότερα επίπεδα του έτους μετά από την ανακοίνωση των Ηνωμένων Πολιτειών τη Δευτέρα ότι θα τερματίσουν όλες οι απαλλαγές για κυρώσεις εναντίον του Ιράν, απαιτώντας από τις χώρες που είχαν λάβει εξαιρέσεις να σταματήσουν τις εισαγωγές πετρελαίου από την Τεχεράνη από τον Μάιο. Η εξέλιξη αποτελεί ενισχυτικό στοιχείο των τιμών τουλάχιστον στο μεσοπρόθεσμο διάστημα.

«Μετά την απόφαση των ΗΠΑ να ενισχύσουν τις κυρώσεις τους κατά του Ιράν ... αναθεωρήσαμε την πρόβλεψη για το αργό πετρέλαιο Brent από 50 σε 60 δολάρια ανά βαρέλι», ανέφεραν οι αναλυτές της Capital Economics σε σχετικό σημείωμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider