Προς νέα ρεκόρ οδεύουν Nasdaq και S&P 500

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προς νέα ρεκόρ οδεύουν Nasdaq και S&P 500
Θετικό rollup στη συνεδρίαση της Δευτέρας στη Wall Street, με του δείκτες να καταγράφουν σημαντική άνοδο.

Θετικά κινήθηκαν οι δείκτες στη Wall Street, στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας με τους επενδυτές να εξετάζουν τον αντίκτυπο που θα έχει ο κοροναϊός σε μεγάλες εταιρείες και επιχειρήσεις που έχουν κατεβάσει «ρολά» στην Κίνα.

Μήνυμα από τον Κινέζο πρόεδρο

Τα θεμελιώδη στοιχεία της μακροπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας παραμένουν αμετάβλητα και αναμένεται πως ο αντίκτυπος της επιδημίας του νέου ιού θα είναι βραχύβιος, δήλωσε σήμερα ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, επιθεωρώντας τις προσπάθειες για την πρόληψη και τον έλεγχο της νέας ιογενούς πνευμονίας στο Πεκίνο.

Ο Σι ζήτησε να καταβληθούν μεγαλύτερες προσπάθειες για να ελαχιστοποιηθεί ο αντίκτυπος της επιδημίας στην οικονομία και για να επιτευχθούν οι στόχοι για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη φέτος. Ζήτησε παράλληλα να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην απασχόληση και την αποτροπή μεγάλης κλίμακας απολύσεων.

Δείκτες

Ειδικότερα, ο Dow Jones κινήθηκε ανοδικά κατά 0,6%, στις 29.276 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,59% στις 3.346 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 1,13 στις 9.628 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider