Χρηματιστήριο: Διόρθωση με διατήρηση των 650 μονάδων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Διόρθωση με διατήρηση των 650 μονάδων
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,57% στις 651,77 μονάδες, με τον τζίρο να παραμένει σε υψηλά επίπεδα στα 93,8 εκατ. ευρώ.

Στις πιέσεις των πωλητών υπέκυψε το Χρηματιστήριο των Τρίτη, διατηρώντας ωστόσο τις 650 μονάδες. Η ανοδική διαφυγή από τη ζώνη των 585-590 οδήγησε σε μια άνοδο 67,40 μονάδων τη Δευτέρα, αλλάζοντας την τάση βραχυπρόθεσμα. Ωστόσο οι πιέσεις που καταγράφησαν στις τράπεζες οδήγησαν το Γενικό Δείκτη σε αρνητικό πρόσημο.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,57% στις 651,77 μονάδες, με τον τζίρο να παραμένει σε υψηλά επίπεδα στα 93,8 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 έκλεισε με απώλειες 0,16%, στις 1.549,78 μονάδες, και ο Mid Cap στο -0,25% και στις 943,55 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,80% στις 303,96 μονάδες.

Οι θετικές εξελίξεις από το μέτωπο του εμβόλιου, δια χειρός Pfizer/BioNTech, έδωσαν την απαιτούμενη «ανάσα» στο Χρηματιστήριο, ωστόσο η αγορά θα πρέπει να βρει σύντομα νέα «καύσιμα» ώστε να διατηρήσει την ανοδική τάση, με τα μέτωπα να παραμένουν αρκετά και ανοιχτά (πανδημία, τράπεζες, Ανατολική Μεσόγειος, νέα σελίδα στην πολιτική των ΗΠΑ).

Παράλληλα, το ενδιαφέρον στρέφεται και στο κρίσιμο rebalancing του MSCI, με παράγοντες της αγοράς να αναμένουν τη διαγραφή της Motor Oil από τον βασικό MSCI Greece Standard, και την είσοδό της στον Small Cap. Παράλληλα, η μετοχή της Μυτιληναίος τηρουμένων των προϋποθέσεων της MSCI θα μπορούσε να «πάρει» τη θέση της Motor Oil, διατηρώντας στις τέσσερις τις μετοχές που βρίσκονται στο βασικό δείκτη. Να τονίσουμε πως αν δεν εισαχθεί στο βασικό δείκτη η μετοχή της Μυτιληναίος, αυτό θα αποτελέσει μια σημαντική αρνητική εξέλιξη για την εγχώρια αγορά, καθώς θα βρεθεί με το χαμηλότερο όριο για τις αναδυόμενες αγορές, που είναι οι τρεις συμμετοχές.

Στο ταμπλό με ισχυρές απώλειες έκλεισε η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στο 8,81% με την μετοχή της Εθνική Τράπεζας να ακολουθεί στο -3,24% την Eurobank στο -1,28% ενώ με κέρδη 1,12% έκλεισε η Alpha Bank. Με απώλειες έκλεισε και ο Ελλάκτωρας στο 3,55%, και η Φουρλής στο 2,67%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider