Διατηρείται το ανοδικό momentum στο Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διατηρείται το ανοδικό momentum στο Χρηματιστήριο
Το ταμπλό είναι πράσινο, κόντρα στην αδυναμία των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς οι επενδυτές συντηρούν την αισιοδοξία τους μετά την απρόσμενη αναβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s την περασμένη Παρασκευή.

Ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με την αγορά να διαπραγματεύεται πάνω από τα επίπεδα των 660 μονάδων και να δίνει συνέχεια στα θετικά πρόσημα των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Ειδικότερα, την Πέμπτη, λίγα λεπτά πριν τις 12:00, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,42% στις 661,42 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 15,33 εκατ. ευρώ.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (+6,97%), της Coca Cola HBC (+1,89%) και της Σαράντης (+0,89%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (-2,72%), του ΟΠΑΠ (-2,10%), της Eurobank (-1,70%) και της Fourlis (-1,60%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τροφίμων (+1,54%) και των Κατασκευών (+1,29%), ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Ταξιδιών (-2,12%) και των Προσωπικών Προϊόντων (-1,53%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider