Ελεγχόμενες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελεγχόμενες απώλειες στο Χρηματιστήριο
Δεν κατάφερε να διασπάσει την αντίσταση των 660 μονάδων ο Γενικός Δείκτης την Πέμπτη.

Πολλά τα «σκαμπανεβάσμα» στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει τελικά με ελεγχόμενες απώλειες. «Μάχη» δόθηκε και σήμερα για τη διάσπαση των 660 μονάδων, με τους πωλητές να επικρατούν τελικά διατηρώντας τον χαμηλότερα.

Την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες 0,21% στις 657,01 μονάδες, με τον τζίρο να ανέρχεται στα 67 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 έκλεισε με πτώση 0,29%, στις 1.561,25 μονάδες, ενώ στο -0,74% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 945,59 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,13% στις 314,43 μονάδες.

Στις τράπεζες, με την μεγαλύτερη πτώση έκλεισε η Πειραιώς στο 2,54%, με την Alpha Bank στο -0,55 την Eurobank στο -0,33%. Με άνοδο 2,46% έκλεισε η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας.

Στα μη τραπεζικά blue chips, ανοδικά έκλεισε ο Ελλάκτωρας στο 2,25% διόρθωση υπήρξε στην Aegean στο 3,95%, με τον ΟΤΕ στο 2,43%. Στα της σημερινής συνεδρίασης υπήρξε αναστολή διαπραγμάτευσης για τις μετοχές των Βιοχάλκο και Cenergy, με την αγορά για σχεδόν μισή ώρα να περιμένει κάποια επίσημη ανακοίνωση.

ΟΤΕ: Αύξηση κερδών στα 148,8 εκατ. ευρώ

Μικρή μείωση 0,8% παρουσίασαν το γ' τρίμηνο του 2020 τα ενοποιημένα έσοδα του Ομίλου OTE και διαμορφώθηκαν σε €1.003,6 εκατ. ενώ η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA μετά από μισθώσεις (AL) του Ομίλου αυξήθηκε κατά 0,9% στα €376,1 εκατ. σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που παρουσίασε σήμερα η εταιρεία.

Παράλληλα, τα προσαρμοσμένα κέρδη, μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας, ανήλθαν το Γ’ τρίμηνο του 2020 σε €148,8 εκατ., σε σύγκριση με €125,1 εκατ. το Γ’ τρίμηνο του 2019.

Ειδικότερα, τα έσοδα του Ομίλου ανήλθαν στα €1.004 εκατ., μειωμένα κατά μόλις 0,8%, παρά την επίδραση της πανδημίας και αύξηση προσαρμοσμένου EBITDA (AL) Ομίλου κατά 0,9%.

Τι «κρίνει» το μέλλον του Ελλάκτωρα

Σημαντικές εξελίξεις για την επόμενη ημέρα του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ δρομολογεί ο Νοέμβριος.

Ο Όμιλος άλλωστε κινείται υπό νέα δεδομένα εδώ και περίπου μήνες, καθώς στη σκιά της πανδημίας, τον περασμένο Σεπτέμβριο, το ολλανδικό fund Reggeborgh Invest γνωστοποίησε ότι απέκτησε σημαντική θέση στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την επενδυτική του «παρουσία» στον Όμιλο.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η προκήρυξη έκτακτης Γενικής Συνέλευσης είναι το αμέσως επόμενο βήμα για τον Όμιλο, καθώς η διοίκηση των αδελφών Καλλιτσάντση και οι Ολλανδοί βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις για σημαντικές μετοχικές ανακατατάξεις που θα κρίνουν το μέλλον της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider