Παρέμεινε στο «κόκκινο» η Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παρέμεινε στο «κόκκινο» η Wall Street

Στο «κόκκινο» έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street την Παρασκευή μετά τα ιστορικά υψηλά που «χτύπησαν» την Πέμπτη, ενώ με την αναδιάρθωση των δεικτών η Tesla θα περάσει στον S&P 500.

Σε ότι αφορά το πολυσυζητημένο πακέτο στήριξης, αναλυτές εκτιμούν πως θα προσεγγίσει τα 900 δισ. δολάρια, και θα εστιάζει κυρίως στη στήριξη των ανέργων, στην τόνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και στο νέο γύρω επιταγών προς του Αμερικανούς πολίτες.

Ωστόσο οι επενδυτές βλέπουν πως το deadline στευνεύει μέχρι τη λήξη του έτους, αναμένοντας ουσιαστικά την τονωτική ένεση από τις αρχές του 2021.

Παράλληλα το Brexit προβληματίζει έντονα τις αγορές.

«Είναι η ώρα της αλήθειας», δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. «Υπάρχει μια πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας αλλά ο δρόμος προς μια τέτοια συμφωνία είναι πολύ στενός».

«Μας μένει πολύ λίγος χρόνος, μόλις μερικές ώρες για να κινηθούμε σε αυτές τις διαπραγματεύσεις με χρήσιμο τρόπο εάν θέλουμε αυτή η συμφωνία να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου».

Στο τέλος συνάντησης χθες το πρωί με τον Μπαρνιέ, οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προειδοποίησαν ότι εάν δεν λάβουν το κείμενο μιας συμφωνίας έως τα «μεσάνυκτα της Κυριακής», δεν θα μπορούν να την επικυρώσουν εγκαίρως προκειμένου αυτή να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου του 2021.

Μη επίτευξη συμφωνίας «βλέπει» ο Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία χθες ότι οι συνομιλίες είναι σε «σοβαρή κατάσταση» και ότι τώρα φαίνεται πολύ πιθανόν πως δεν θα επιτευχθεί συμφωνία εκτός κι αν αλλάξει ουσιαστικά η θέση της ΕΕ.

Δείκτες

Την Παρασκευή ο Dow Jones διολίσθησε 0,39% στις 30.185 μονάδες, ο Nasdaq κατέγραψε πτώση 0,07% στις 12.755 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε οριακές απώλειες 0,35% στις 3.709 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider