Το bitcoin «ψηφίζει» Trump για πρόεδρο των ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το bitcoin «ψηφίζει» Trump για πρόεδρο των ΗΠΑ

Το ψηφιακό νόμισμα bitcoin έχει ήδη επιλέξει τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ και αυτός δεν είναι άλλος από τον εκκεντρικό υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών, Donald Trump.

Όπως επισημαίνει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο CNBC, ολοένα και περισσότεροι αναλυτές «ποντάρουν» πλέον ανοιχτά στην άνοδο της τιμής του ψηφιακού νομίσματος, προβλέποντας μέχρι και τριπλασιασμό της εντός του 2016, υπό την προϋπόθεση ότι διάδοχος του Barack Obama στο οβάλ γραφείο θα είναι ο Donald Trump.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η τιμή του bitcoin μπορεί να φτάσει στα ύψη, εάν ο Trump γίνει ο επόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Γιατί; Γιατί μια νίκη του Trump θα πυροδοτήσει κύμα αναταράξεων στις διεθνείς αγορές, οδηγώντας αυτόματα μεγάλη μερίδα επενδυτών στην «αγκαλιά» του bitcoin.

«Εάν ο Donald Trump γίνει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο κίνδυνος αναταραχών στις αγορές είναι πιθανός. Πρόσφατη έρευνα του Economist Intelligence Unit συγκαταλέγει την πιθανότητα νίκης του Trump στις αμερικανικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στους δέκα μεγαλύτερους κινδύνους που απειλούν σήμερα την παγκόσμια οικονομία», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Windsor Holden, επικεφαλής αναλυτής της Juniper Research.

«Σε ένα τέτοιο περιβάλλον όμως το bitcoin θα λάμψει, τουλάχιστον μέχρι να γίνει πλήρως αντιληπτός ο ακριβής αντίκτυπος των ενδεχόμενων αναταραχών στην κίνηση των συμβατικών νομισμάτων», προσθέτει ο ίδιος.

Πρόσφατη έρευνα της Juniper Research προβλέπει πως μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους, οι συνολικές συναλλαγές που θα πραγματοποιηθούν με το ψηφιακό νόμισμα θα ξεπεράσουν τα 92 δισ. δολάρια. Υπενθυμίζεται πως οι αντίστοιχες συναλλαγές το 2015 ήταν λιγότερες από 27 δισ. δολάρια.

Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που ενδεχομένως να δώσουν αυτή τη μεγάλη ώθηση στο bitcoin;

Ιδού:

- Η αβεβαιότητα που συνδέεται με το Brexit

- Η αδυναμία της κινεζικής οικονομίας

Να σημειωθεί εδώ πως από τις αρχές του έτους το ψηφιακό νόμισμα μετρά κέρδη 56%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider