Τρίτη διαδοχική ημέρα απωλειών για τον χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τρίτη διαδοχική ημέρα απωλειών για τον χρυσό
Πτώση για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση κατέγραψαν οι τιμές του χρυσού, καθώς οι εντεινόμενες ανησυχίες για διατήρηση του πληθωρισμού στα τρέχοντα ποσοστά υπερσκέλισαν τη νέα άνοδο του δολαρίου.

Πτώση για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση κατέγραψαν οι τιμές του χρυσού, καθώς οι εντεινόμενες ανησυχίες για διατήρηση του πληθωρισμού στα τρέχοντα ποσοστά υπερσκέλισαν τη νέα άνοδο του δολαρίου, με τους αναλυτές να προεξοφλούν πως οι αποφάσεις της Fed για αλλαγές στη νομισματική της πολιτική δεν θα επηρεαστούν από την επιβράδυνση της ανάκαμψης της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ.

Αναλυτικότερα, το συμβόλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου του πολύτιμου μετάλλου στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκε στα 1.750 δολάρια/ουγγιά, καταγράφοντας απώλειες 0,1% ή 1,7 δολαρίων/ουγγιά. Πρόκειται για το χαμηλότερο κλείσιμο του χρυσού από τις 29 Σεπτεμβρίου.

«Πραγματικά, οι τιμές του χρυσού δεν έδειξαν καμία αξιοσημείωτη μεταβολή κατά τον τελευταίο μήνα», τονίζει ο Γκρεγκ Έρλαμ, επικεφαλής αναλυτής της Oanda, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως οι παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές ποικίλουν μεταξύ του πληθωρισμού, της σφιχτής νομισματικής πολιτικής εκ μέρους της Fed και της αυξημένης αβεβαιότητας στην παγκόσμια οικονομία.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, μικρές απώλειες της τάξης του 0,1% σημείωσε το ασήμι, με το συμβόλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου να κλείνει στα 22,64 δολάρια/ουγγιά.

Στον αντίποδα, ισχυρά κέρδη 2,9% κατέγραψε την Δευτέρα το παλλάδιο, με το συμβόλαιο Νοεμβρίου να διαμορφώνεται στα 2.116 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα κατέγραψε απώλειες 1,1% στα 1.015 δολάρια/ουγγιά. Τέλος, με κέρδη άνω του 2% έκλεισε ο χαλκός, με το συμβόλαιο Δεκεμβρίου να διαμορφώνεται στα 4,3 δολάρια/λίβρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider