Χρηματιστήριο: «Αντέχουν» οι 890 μονάδες παρά το αρνητικό κλίμα διεθνώς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: «Αντέχουν» οι 890 μονάδες παρά το αρνητικό κλίμα διεθνώς
Μικρά κέρδη στη λεωφόρο Αθηνών, παρά τη νέα επέλαση του πληθωρισμού σε Ελλάδα και Ευρωζώνη

Τελευταία ενημέρωση: 15.52

Οριακές διακυμάνσεις καταγράφονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να έχει περάσει πλέον σε θετικό έδαφος -αν και με μικρά κέρδη καθώς η αγορά προσπαθεί να εξομαλύνει τις πιέσεις που ασκούνται τόσο από γενικότερο κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια όσο από τη νέα επέλαση του πληθωρισμού σε Ελλάδα και Ευρωζώνη.

Η Eurostat ανακοίνωσε πως ο πληθωρισμός στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 10,7% και στο 8,1% για την Ευρωζώνη. Στην Ελλάδα, η άνοδος τιμών στην Ελλάδα ήταν η 5η πιο ταχεία στην Ευρωζώνη.

Τα στοιχεία της Eurostat ήρθαν λίγο αφότου η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησε για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο κατά 90% μέχρι το τέλος του 2022, γεγονός που αναμένεται να αυξήσει περισσότερο τις -ήδη υψηλές- ενεργειακές τιμές.

Σε αυτό το κλίμα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών ενισχύεται κατά 0,16% στις 893,19 μονάδες, με ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 886,25 μονάδες και υψηλό στις 894,74 μονάδες, δείχνοντας τη διάθεση της αγοράς για να «παλέψει» τα επίπεδα των 890 μονάδων. Ο τζίρος ανέρχεται στα 72,88 εκατ. ευρώ.

Ο Large Cap κερδίζει 0,26% στις 2.162,18 μονάδες, ο Mid Cap πέφτει 0,44% στις 1.410,21 μονάδες, ενώ ο δείκτης των τραπεζών υποχωρεί κατά 0,1% στις 616 μονάδες.

Σημειώνεται πως πέρα από τις γεωπολιτικές εξελίξεις, οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και του Μυτιληναίου εντάσσονται στον Standard Greece του MSCI, γεγονός που αναμένεται να αυξήσει σημαντικά το ενδιαφέρον για τους δύο τίτλους.

Η Citi επιβεβαίωσε την εκτίμηση της για ισχυρή κερδοφορία του ομίλου Μυτιληναίου στο σύνολο του 2022.

Χωρίς ουσιαστικές μεταβολές κινείται η μετοχή της Ελλάκτωρ, μετά από τα τα αποτελέσματα α' τρίμηνου που ανακοίνωσε η εταιρεία, επιστρέφοντας σε θετικό έδαφος και αφήνοντας πίσω τα ζημιογόνα τρίμηνα.

Σημειώνεται πως μικρές απώλειες σημειώνει η μετοχή της Eurobank, αφού έγινε γνωστό πως η τράπεζα προχωρά στην έκδοση ομολόγου, ύψους 350 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αρνητικό το κλίμα στις ευρωαγορές, μετά από τον πληθωρισμό στην Ευρώζωνη

gazzetta
gazzetta reader insider insider